image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

З травня борги за газ перерахують за підвищеним тарифом!

16:09 09.04.2014

З 1 травня поточного року підвищаться тарифи на природний газ. Про це повідомила заступник голови правління відкритого акціонерного товариства «Мелітопольгаз» Ірина Гарагуля.1319985331_61_dogalgaz

Окрема ціна буде для приготування їжі в багатоквартирних будинках: при наявності лічильника за 1кубометр доведеться заплатити 1,18 грн., без лічильника —  23,78 грн. з однієї людини.

Також Ірина Гарагуля розповіла, як зміниться вартість блакитного палива для громадян, що використовують газ комплексно: для обігріву приміщень, приготування їжі, підігріву води. Якщо абонент використовує до 2,5 тисячі кубометрів на рік, газ коштуватиме 1,089 грн. за кубометр. Ті, хто спалює блакитного палива від 2,5 до 6 тисяч кубометрів за рік, сплачуватимуть 1,79 грн. за куб.

Занепокоєння у спеціалістів «Мелітопольгазу» викликає низький  рівень плати за блакитне паливо. У минулі роки впродовж першого кварталу борг коливався у межах 8 мільйонів гривень, цього року його розмір за цей же період склав 13 мільйонів 122 тисячі.

Ірина Гарагуля не розуміє, чому абоненти так невідповідально ставляться до своїх зобов’язань, прописаних у договорах, тому що газ — це такий самий товар, як, наприклад, хліб, і він потребує оплати. До речі, угоди з «Мелітопольгазом» громадяни порушують регулярно.

Станом на 31 березня вже було виявлено 17 користувачів, які навмисно занижували показники лічильників та не пускали контролерів до домівок. Загалом через це в «Мелітопольгазі» не дорахувались 230 тисяч гривень. Через порушення за перший квартал 2014 року від газової мережі вже відключено 93 абоненти, у разі несплати ними боргів буде проведена  повна відрізка від газопостачання.

Ірина Гарагуля порадила сплатити всі борги до кінця квітня, тому що з 11 травня їх розмір перерахують згідно з новими, підвищеними тарифами. Не слід забувати, що у разі значної суми заборгованості споживачі відключатимуться від постачання газу. А щоб знову завести блакитне паливо до оселі, необхідно водночас сплатити весь борг та покрити витрати підприємства на відключення і повторне підключення до газової мережі. Їх мінімальна вартість становить від півтори тисячі гривень.

Тож спеціалісти «Мелітопольгазу» вкотре звертаються до абонентів з проханням вчасно оплачувати їх послуги та не порушувати умови договору з підприємством.