image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Досвід участі студентів ТДАТУ в закордонних стажуваннях у Франції»

IMG_6846 (Копировать1)16квітня 2014 р. викладачами кафедри іноземних мов Таврійського державного агротехнологічного університету була організована та проведена прес-конференція «Досвід участі студентів ТДАТУ в закордонних стажуваннях у Франції», яка стала одним із заходів в рамках декади іноземних мов у ТДАТУ. Для участі у заході були запрошені студенти 1 – 3 курсів факультетів економіки та бізнесу, механіко-технологічного факультету та факультету агротехнологій та екології.

У якості презентаторів перед молодіжною аудиторією виступили студенти, які були учасниками програми Федерації Обмінів Франція – Україна. Крамаренко Світлана – 31 ОА, Повзло Катерина – 42 ЕП, Філоненко Олег – 22 ПМ, Павленко Андрій – 11ОА поділилися з присутніми власним досвідом перебування у Франції.

Вони розповіли про специфіку програми стажування у Франції першого, другого та третього рівнів. Яскраво описали переваги участі у подібних проектах. Так, на першому рівні студенти з України мають можливість ознайомитися з суспільним і професійним життям французів під час проживання у сім’ях фермерів протягом 2 – 3 місяців. На другому та третьому рівнях студенти вже проходять стажування на підприємствах Франції. Саме участь у  програмах Федерації Обмінів Франція – Україна відкриває перспективи стати студентом французького ВНЗ і отримати подвійні дипломи (як український, так і французький). Крім того, французька сторона може запропонувати випускникам, які брали участь у програмах, допомогу в працевлаштуванні.

Прес-конференція пройшла жваво і викликала зацікавлення у студентів. Більшість присутніх замислилися над власним майбутнім і висловила бажання приєднатися до проекту. Студенти-презентатори переконливо довели, що неможливе може стати можливим, для цього потрібно мати натхнення, працелюбність, віру у свої сили та впевнено йти до своєї мрії.

Ст.викл. кафедри іноземних мов Кравець О.О.