image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Закон України «Про амністію у 2014 році»

10:28 07.05.2014

IMG_1065 (Копировать1)Кримінально–виконавчою інспекцією Мелітопольського району управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області 05.05.2014 року та 06.05.2014 року з особами, що перебувають на обліку інспекції у зв’язку з засудженням до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та з особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, під час проведення реєстрацій було проведено правороз’яснювальні бесіди стосовно  застосування  Закону України «Про амністію у 2014 році». Кожному засудженому окремо було роз’яснено, що Амністія  — це повне  або  часткове  звільнення від відбування  покарання  осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, або кримінальні справи стосовно яких розглянуті судами, але вироки стосовно цих осіб не набрали законної сили,  про  підстави застосування амністії або не застосування її. Амністія оголошується законом про амністію,  який приймається відповідно  до  положень  Конституції  України та Кримінального кодексу України.

Підоблікові особи детально були ознайомлені з положеннями статей  Закону України «Про амністію у 2014 році». Особлива увага була приділена роз’ясненню положень ст.8 цього Закону та ст.4 Закону України «Про застосування амністії в Україні», де зазначено перелік осіб, до яких амністія не може бути застосовна.

Після проведення роз’яснювальних бесід,  кожний засуджений надав письмове пояснення, у якому власноруч зазначив підстави застосування або не застосовування до нього  Закону України «Про амністію у 2014 році».

Інспектор КВІ Мелітопольського району УДПтС України в Запорізькій області Морозова О.І.