image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

За мирне небо дякуємо вам, ветерани!

15:41 14.05.2014

Минають роки, відлітають у вічність. Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам’яті нашого народу. Це День Перемоги — дата , яка проголосила визволення нашої рідної землі від фашистських загарбників. Це по-справжньому великий день і найдорожче для нашої Вітчизни свято! Скільки б не минуло років, ми ніколи не забудемо, якою ціною Перемога дісталася нашому народу.

Изображение 051У день глибоко квітучого маю

До тебе, людино, звертаюсь, волаю,

Залиш на хвилинку щоденні турботи,

З собою побудь у глибокій скорботі.

Згадай чоловіка, товариша, брата,

Дружину, сестру чи посивілу матір,

Усіх, хто кував перемогу й загинув

За тебе, за мене, за свою Батьківщину.

По-особливому відзначається в Мелітопольській центральній районній бібліотеці День Перемоги. Подвиг батьків, дідів і прадідів у Великій Вітчизняній війні ніколи не може бути забутим.

Тепло і гостинно пройшло 7-го травня засідання ветеранського клубу «Надія», який вже працює при районній бібліотеці більше 10 років. Гостями цього дня були члени цього клубу, ветерани праці, діти війни та просто мешканці смт. Мирне. Свято відбулося завдяки ветеранській організації смт. Мирне, яку очолює Наливайко М. Ф., та при підтримці голови Мелітопольської районної організації ветеранів війни, праці та дітей війни Селезньової Т. Д.

Для всіх присутніх бібліотекарі підготували та провели годину пам’яті

«Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я — Перемога». Розповідь про тих, хто з перших днів захищав свою Батьківщину та дійшов до Берліна, супроводжувалася відеороликами з піснями воєн-них років. Але найголовнішим, мабуть, було те, що всі запрошені виразили свою думку про те, що нам потрібний Мир.

Нам не треба війни, не треба —

Ми за спокій і мир на землі,

Щоб не коршаки в чистому небі,

А космічні пливли кораблі.

Щоб щасливо зростали діти

І не бачили жаху війни,

Щоб зловісний воєнний вітер

Був розвіяний вітром весни,

Вітром правди і сили людської —

Силу ту не здолати в віках.

Нас даремно лякають війною,

Міць народу — в народних руках!

А в кінці бібліотечного свята, як завжди, було влаштоване традиційне чаювання з солодощами для всіх присутніх, а також зроблене колективне фото на довгу пам’ять.

Сечена Н.М., завідуюча відділом обслуговування читачів