image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Лікарі взялися до навчання

14:28 21.05.2014

Минулого тижня для районних лікарів розпочався цикл занять, на яких вони поглиблять свої знання з окремих напрямків діагностування та лікування хвороб.

Перш за все, це пов’язано із реформуванням медичної галузі, коли на дільничних лікарів перекладається низка нових обов’язків.ликакри2

— Зважаючи на те, що лікарі загальної практики сімейної медицини повинні вести первинний огляд не тільки терапевтичних хворих, але й виконувати амбулаторну хірургію та вести неускладнену вагітність, а також лікувати хворих інших категорій, було вирішено залучити сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів ЦРБ до навчання, де б вони могли детально ознайомитися з особливостями лікування цих хворих, — зазначив головний лікар Мелітопольської ЦРЛ Сергій Селевич.

ликариПерші лекції вирішено присвятити отоларингології. Викладає їх завідуючий  профільною кафедрою Запорізької медичної академії післядипломної освіти  Олександр Гусаков.

Всі заняття проходитимуть на базі Мелітопольської центральної районної лікарні. За словами головного лікаря ЦРЛ Сергія Селевича, така форма навчання дозволяє лікарям без відриву від роботи отримувати нові знання.

Окрім навчання медиків, запорукою високої якості надання медичних послуг є наявність всього необхідного медобладнання в амбулаторіях сімейного типу.

Але, на жаль, поки що спеціалістам не вдається укомплектувати медустанови на 100% всім необхідним. Сергій Селевич висловив надію, що в найближчому майбутньому лікарні отримають необхідне оснащення.

— Запорізька область виграла грант на надходження медобладнання. Поставки повинні розпочатися з 2015 року. За словами начальника обласного Департаменту охорони здоров’я, велика сума гранту буде виділена саме для первинної ланки медичної мережі.

Окрім отоларингології, планується провести низку занять з гінекології та офтальмології. Перший цикл лекцій для районних лікарів триватиме до другого червня.