image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Депутати обговорили зміни до Конституції України

15:21 28.05.2014

21 травня Мелітопольська районна рада провела день депутата, на якому були розглянуті питання внесення змін до Конституції України стосовно органів місцевого самоврядування. В нараді взяли участь депутати районної ради, сільські голови та представники громадських організацій.депутати

Деякі зміни до чинної Конституції призвели до палкої дискусії серед учасників засідання. Новомиколаївський сільський голова Євген Таланов висловив думку, що  зміни повноважень сільських рад мають нести більш чіткий характер.

Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко наголосив, що більш чітке формулювання поправок дозволить уникнути двовладдя.

Також він зазначив, що органи місцевого самоврядування мають отримати більше контролю над представниками державних установ в районі. Це дозволить більш ефективно використовувати бюджетні гроші.

В обговоренні цього питання взяв участь депутат районної ради Василь Масалабов. Він підкреслив важливість вирішення земельних питань виключно в органах місцевої влади.

Окрім цього, депутати палко дискутували на тему адміністративно-територіальної реформи, а саме з питання укрупнення сільських рад. Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко зазначив, що в основі питання об’єднання має бути згода громади.

А от Астраханський сільський голова Микола Григор’єв висловив занепокоєння щодо погіршення якості контролю за територіями району внаслідок укрупнення сільських рад.

Також на засіданні були зачитані інші зауваження до запропонованих  змін в законодавстві, а саме конкретизування строків їх введення, вирішення питання зі старостами в селах, уточнення системи, за якою будуть проводитися вибори до органів місцевого самоврядування, та інші.

Наприкінці заходу голова Мелітопольської районної ради Юрій Єсипенко запропонував присутнім сформулювати свої зауваження у письмовій формі та відправити їх у вищі органи влади.