image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Увічнили пам`ять

16:05 25.06.2014

21 червня в селі Зелене біля меморіалу загиблим воїнам відбувся мітинг, присвячений 73-ій річниці початку Великої Вітчизняної війни. Нещодавно на меморіалі було встановлено дві нові дошки. На них увічнена пам’ять мешканців села, які пройшли війну і повернулися додому відновлювати знищене за роки війни рідне село.

увичнили «За допомоги та підказок мешканців Новенської сільської ради встановили ці дві меморіальні дошки та увічнили пам’ять цих людей. Ми повинні приходити сюди,  згадувати їхні імена та передавати пам’ять про них новим поколінням», — зазначив голова Новенської сільської ради Валентин Бутенко.увичнили2

Гостями заходу, окрім мешканців села, стали й представники керівництва району. Голова Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Мордик зазначив, що кожен з нас мусить пам’ятати ту страшну війну та людей, які мужньо захищали рідну землю.

«Ми повинні пам’ятати події Великої Вітчизняної війни та збиратися й надалі на таких мітингах. Треба розповідати про цю війну дітям, щоб, не дай Боже, ті події  повторилися в майбутньому», — сказав він.

Не обійшовся мітинг без згадування військового конфлікту, який триває зараз на сході України. Депутат Запорізької обласної ради Володимир Кюрчев наголосив, що люди, які розв’язали цю війну, мають зрозуміти, що її наслідки можуть торкнутися також і їхніх сімей. Необхідно якомога швидше миром закінчити цей конфлікт.увичнили3

увичнили4Впродовж заходу присутні поклали до меморіалу квіти у знак пам’яті про героїв війни. Новенська сільська рада планує і надалі регулярно проводити роботу, спрямовану на збереження пам’яті про Велику Вітчизняну війну та на патріотичне виховання молодого покоління.