image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Відбулося засідання колегії МРДА

13:42 02.07.2014

IMG_5427 (Копировать1)25 червня відбулося чергове засідання колегії Мелітопольської районної державної адміністрації.

В районі пенсіонерів більше, ніж працюючих

До порядку денного заходу було внесено три питання. Першим члени колегії обговорили соціальне забезпечення населення району, зокрема отримання пенсій мешканцями сільських територій. Начальник управління пенсійного фонду в Мелітополі та Мелітопольському районі Світлана Христова розповіла, що цього року розмір пенсії тимчасово не перераховується, через те, що прожитковий мінімум залишився таким же, як і минулого року.

Також Світлана Христова назвала розмір  середніх пенсійних виплат для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Так, середня пенсія інваліда війни першої групи складає 3 722 грн. 90 коп., другої групи — 3167, інваліди третьої групи в середньому отримують 2899 грн. Середня пенсія по району нараховує 1237 гривень. На весь район лише 168 осіб отримують пенсію більшу за три тисячі гривень, найбільшу пенсію отримують двоє пенсіонерів, які є Героями соцпраці.

На колегії начальник пенсійного фонду наголосила, що на 100 працюючих мешканців району припадає 172 пенсіонери. Якщо ж брати кожну окрему сільську раду, то подекуди на 100 працюючих мешканців налічується до 450 пенсіонерів. Після виступу начальника міськрайонного управління пенсійного фонду голова Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Мордик  зазначив, що в районі загальна кількість працюючих громадян більша, ніж за офіційними даними, але більшість з них працюють на міських підприємствах. Отже всі відрахування надходять у бюджет міста. Районний очільник закликав сільських голів активізувати роботу з легалізації робочих місць на територіях.

В свою чергу Світлана Христова повідомила, що наразі управлінням пенсійного фонду направлено листа до профільного міністерства з пропозицією, щоб відрахування із зарплатні надходили не за місцем роботи, а за місцем реєстрації громадян.

На міліцію чекають реформи

IMG_5435 (Копировать1)Другим пунктом порядку денного колегії стала криміногенна ситуація на території району. Про кількість злочинів у селах розповів начальник Мелітопольського міськрайонного управління міліції Олександр Мельковський.

Він зазначив, що за п’ять місяців 2014 року уже надійшло 1 225 звернень до міськвідділу міліції, а в 2013 за весь рік було зафіксовано 2 891 звернення. Впродовж поточного року в районі скоєно 162 крадіжки, вісім пограбувань та один розбій.

Головний міськрайонний міліціонер розповів, що для патрулювання вулиць міста задіяно новостворений спецпідрозділ, який, можливо, будуть залучати і до забезпечення правопорядку в населених пунктах району.

Олександр Мельковський розповів, що через брак кадрів у відділі міліції доречно було б встановити відеоспостереження на вулицях району.

Вислухавши начальника міськвідділу міліції, Олександр Мордик підкреслив, що криміногенний стан в районі вдалося б покращити завдяки муніципальній міліції. На це Олександр Мельковський зазначив, що найближчим часом на правоохоронну систему країни чекає чергове реформування: міліцію перейменують у поліцію, також буде сформована низка відділів, які займатимуться злочинами конкретної направленості, можливе створення й муніципальної міліції.

По закінченні заходу, члени колегії затвердили низку розпоряджень, спрямованих на вирішення озвучених проблем. У підсумку голова райдержадміністрації наголосив, що відповідальні за впровадження рішень мають сумлінно поставитися до завдань, які визначені членами колегії, і зробити практичні кроки в напрямку втілення їх в життя, а не працювати лише для звітності.