image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Податкова повідомляє

180px-Эмблема_ГНС_Украины.svgИзменяются ставки акцизного сбора

В частности, на 5 % повышены ставки акцизного налога на табачные изделия, табак и его промышленные заменители. При этом адвалорная ставка налога остается неизменной – 12 %.

Минимальное акцизное налоговое обязательство на сигареты с фильтром и без также увеличено на 5 %.

Указанные изменения предусмотрены Законом от 31.07.2014 г. № 1621-VII.

 

З 1 серпня запроваджено оподаткування депозитів

З 1 серпня 2014 року розпочалось оподаткування процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку. Зауважимо, що ставка податку становить 15 %. Утім, обов’язок із нарахування та його сплати до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід. При цьому незалежно від суми, яка розміщена на депозиті, нараховані проценти підлягають оподаткуванню за єдиною ставкою.

Даним Законом передбачено і звітування за даним видом податку. Банки, які нараховують доходи у вигляді процентів, у податковому розрахунку за формою N 1ДФ будуть відображати загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів та загальну суму утриманого з них податку. Разом із тим, інформацію про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу (платника податку), якій нараховані такі доходи, у податковому розрахунку не зазначатимуть.

Оскільки вищезгаданий Закон набрав чинності з 1 серпня, то проценти, нараховані за липень, оподаткуванню не підлягають та у звіті за липень не відображаються.

 

Як реалізуються повноваження ДФС в Криму та на сході України?

На період простою у роботі територіальних органів, які знаходяться в зоні АТО, змінено місце обслуговування платників податків.

Інформація стосовно зміни місць обслуговування платників постійно оновлюється та оприлюднюється на сайті ДФС в розділі Головна > БАНЕР >

Інформація для Сходу України.

Нагадуємо, що відповідно до Податкового кодексу України та з врахуванням змін місця обслуговування платники мають змогу подати звітність:

— особисто платником податку або уповноваженою на це особою;

— надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

— засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

У разі відсутності у окремих платників податків можливості подавати у граничний строк податкові декларації платники мають можливість звернутись до податкового органу з заявою про продовження граничних строків подання податкової декларації.

Звертаємо увагу, що послуги електронного цифрового підпису можна отримати в представництвах АЦСК ІДД ДФС, розташованих в будь-яких населених пунктах України.