image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Депутати змінили голову районної ради

14:55 17.09.2014

На 36 сесії Мелітопольської районної ради 11 вересня депутати розглянули гостре питання щодо висловлення недовіри голові Мелітопольської районної ради Юрію Єсипенку та звільнення його від посадових обов’язків. Однак почали засідання з обговорення інших проблем. Крім кадрового, на порядок денний були винесені  питання стосовно основних галузей життєдіяльності району.

депутатиЗарплата  — за рахунок позичок

Про виконання бюджету району за перше півріччя поточного року доповідала начальник управління фінансів райдержадміністрації Наталя Супрун. Вона зупинилась на проблемі виконання плану доходів до бюджету за рахунок податків.

За перше півріччя року управлінню фінансів вдалося сплатити борги з заробітной плати та за енергоносії за рахунок позичок. За цей же термін управління фінансів отримало 9 позичок на покриття тимчасових касових розривів на загальну суму 24 мільйони гривень. За рахунок цього вдалося повністю виплатити заробітну плату бюджетникам та розрахуватися за енергоносії, розповіла Наталя Супрун.

Райлікарні потрібен центр гемодіалізу

Головний лікар центральної районної лікарні Сергій Селевич висвітлив присутнім ситуацію щодо надання медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність. Зараз на обліку районної лікарні стоять 9 пацієнтів, яким необхідна процедура гемодіалізу. Життя цих людей напряму залежить від технічного устаткування медичного закладу. Він підняв питання про відкриття в Мелітопольському районі відділення обласного центру гемодіалізу.

— Машини для проведення процедури гемодіалізу в Мелітопольську центральну районну лікарню надійшли вже зі 100% зношеністю. У зв’язку з цим, прошу повторно звернутися до Запорізької обласної ради з проханням організувати відділення обласного центру з гемодіалізу на території Мелітополя, — звернувся до депутатів Сергій Селевич.

Кадрове питання  

Однак  більшу частини часу депутати приділили обговоренню позачергового питання, щодо висловлення недовіри голові Мелітопольської районної ради Юрію Єсипенку та звільненню його від посадових обов’язків.

— Ситуація, яка сьогодні склалася, на мій погляд, проходить з багаточисельними порушеннями. Я вже казав — це недотримання  регламенту проведення сесії та порушення закону про місцеве самоврядування. Я зачитував звернення депутатів — там відсутні будь-які мотиви щодо зняття мене з посади. Це питання повинно виноситися на порядок денний вже на наступній сесії Мелітопольської районної ради, — прокоментував ситуацію Юрій Єсипенко.

Відповісти на скарги Юрія Єсипенка визвалася депутат районної ради Тамара Селезньова.

— Юрію Олеговичу, не треба вводити нас в оману. Питання відповідності вас до зайнятої посади — це не нормативно-правове рішення. Виносити його на порядок денний — пряме право депутатів. Ваше небажання розглядати його на сьогоднішній сесії — це ваша особиста думка, яка нічим не підкріплена, — наголосила депутат районної ради.

Врешті-решт проект рішення про внесення цього питання до порядку денного підтримали 17 депутатів, після чого воно було затверджено для розгляду. В таємному голосуванні щодо звільнення Юрія Єсипенка від посадових обов’язків взяли участь 29 депутатів. «За» прийняття рішення з цього питання проголосувало 17 депутатів. Така кількість голосів склала більшість від загальної чисельності — 32-ох депутатів. І Мелітопольська районна рада залишилася без голови. Юрій Єсипенко в своєму заключному слові пообіцяв, що це рішення буде оскаржувати і без зайвих зволікань закрив сесію.

Однак, до офіційного закриття сесії депутати не встигли затвердити остаточний протокол  лічильної комісії за підсумками голосування та  обрати нового голову районної ради.

Новому керівнику — зелене світло

У зв’язку з цим 12 вересня, а саме наступного ранку, була екстрено скликана 37  позачергова сесія районної ради, щоб закрити всі питання до кінця. Слід зазначити, що явка цього разу була дещо нижча — в сесійній залі були присутні 22 депутати. На порядку денному було лише одне питання — вибори нового голови Мелітопольської районної ради. За відсутністю Юрія Єсипенка головуючою сесії було обрано депутата райради Тамару Селезньову.  На посаду нового голови депутати висунули лише одну кандидатуру — колишнього очільника  Мелітопольської райдержадміністрації Євгена Любцова, якого підтримала депутатська група «Аграрії Мелітопольщини».

В таємному голосуванні про затвердження Євгена Любцова взяли участь 22 депутата. Більшістю голосів, а саме 21 депутат, підтримали кандидатуру нового голови районної ради. Одразу після голосування голова Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Мордик привітав Євгена Любцова з новою посадою та закликав скоріше вливатися в робочий процес.

— Сьогодні прийнято рішення про обрання нового голови Мелітопольської районної ради. Воно законне — за нього проголосувала більшість депутатів, практично всі, хто присутній сьогодні в сесійній залі. На розхитування часу немає — потрібно одразу приступати до активної праці. Я впевнений, що Євгену Васильовичу вдасться об’єднати районну раду, консолідувати її роботу та направити в правильну русло,  — зазначив Олександр Мордик.

В свою чергу Євген Любцов подякував присутнім за довіру та запевнив, що всі проблеми Мелітопольського району будуть вирішуватися лише спільними зусиллями. На цьому робота позачергової тридцять сьомої сесії районної ради була закінчена.