image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Семенівські школярі — воїнам АТО

13:08 01.10.2014

Коли в Семенівській ЗОШ на засіданні шкільної ради пролунав заклик: «Допоможемо українським воїнам!», — відгукнулися всі учасники навчально-виховного процесу.

семенивськиСпочатку учні запропонували провести акцію «В’язані шкарпетки для солдата». За нитки та спиці взялися всі, хто вміє в’язати: і діти, і мами, і бабусі. Назбирали 84 пари шкарпеток, в виготовлення кожної було вкладено тепло людської душі.

Але цього було замало. Учні виявили бажання організувати і провести шкільний ярмарок, а виручені кошти направити на підтримку українських військових. Готувалися всі дуже ретельно. Учні і вчителі вчили частівки, робили рекламу своїм виробам, виготовляли плакати тощо.

І ось 20 вересня 2014 року, після уроків, на подвір’ї школи пролунала музика і голос ведучих: «Ярмарок! Ярмарок! У нас в школі ярмарок!» В ряд вишикувались імпровізовані прилавки, на яких з’явилися гори різних товарів: овочі, фрукти, домашня випічка і вироби дитячої творчості: малюнки, вишивка, прикраси із бісеру, вироби з глини. Креативно до вирішання питання підійшли учні 7 класу. Вони організували «перукарню», де за символічну плату всім бажаючим плели коси. Інші учні проводили майстер-класи з танців.

Торгівля йшла весело і жваво. Працівники сільської бібліотеки продавали літературу: дитячі книжки, журнали. Гостей на ярмарку було багато. Прийшли батьки, мешканці села.

Відвідав ярмарок і голова сільської ради Андрій Єрмоленко. Він подякував дітям за добру справу, а також привіз на продаж картину-вишиванку. Потім запропонував учням на виручені кошти (а їх зібрали 2500 грн.) придбати воїнам-захисникам, учасникам АТО, колишнім учням нашої школи Володимиру Лиходіду та Олександру Смирнову теплий військовий одяг. Учні і вчителі школи дали згоду. Крім цього, було придбано ще 10 комплектів теплого одягу (бушлати і ватні комбінезони). В цей день учні школи написали листи і намалювали малюнки українським воїнам.

25 вересня В. Лиходіда і О. Смирнова було запрошено до школи. Учні з радістю зустріли героїв і подарували такі необхідні їм речі, які В. Лиходід і О. Смирнов передадуть своїм бойовим товаришам.

Олена КОБІНЧУК, заступник директора Семенівської школи з виховної роботи