image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

 НКРЕКП затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2015 рік

17:26 24.12.2014

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2015 рік.

Комісія за поданням обленерго постановою від 16.12.2014 № 805 затвердила ставки плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на наступний рік з урахуванням ступеня напруги в місці приєднання, категорії надійності електропостачання, одно- чи трифазного приєднання, окремо для сільської та міської місцевості.

Вартість послуг з стандартного приєднання розраховувалася електропередавальними організаціями у порядку, передбаченому статтею 172 Закону України «Про електроенергетику» та «Методикою розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж», і обґрунтовувалася витратами, необхідними для будівництва та/або реконструкції електромереж від місця приєднання електроустановки замовника до місця забезпечення потужності.

«Це рішення забезпечить захист прав споживачів, зекономить кошти в умовах кризи та створить умови для подальшого функціонування і збереження ринку послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж», — зазначив член Комісії Валерій Тарасюк.

Постанову НКРЕКП № 805 надіслано на державну реєстрацію в Міністерство юстиції. Постанова набере чинності після її офіційного опублікування в «Офіційному віснику України».

 

http://www.nerc.gov.ua/index.php?news=4125