image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Студенти дали кров для бійців АТО

16:35 14.01.2015

CAM00034Під гаслом «Прояви свою громадянську позицію!» у Таврійському державному агротехнологічному університеті відбулася акція «Студенти — донори крові для учасників зони АТО».

Останні події в нашій країні продемонстрували єдність та самовіддачу українського народу. Україна як ніколи потребує конкретної допомоги молодої генерації країни, а саме студентів. Цього разу стала гостра необхідність у донорах для банку поповнення крові для учасників зони АТО!

Депутат Мелітопольської міськради, головний лікар міської лікарні №1 Микола Андрос звернувся з проханням про допомогу до колективу Таврійського державного агротехнологічного університету, студенти якого мають активну громадську позицію. Ініціативу у свої руки взяв декан механіко-технологічного факультету Сергій Кюрчев. Його підтримали й усі інші керівники структурних підрозділів та студентство університету. Молодь навчального закладу об’єдналась та продемонструвала приклад справжнього патріотизму. Це були 20 представників факультетів, а саме: Іван Пономаренко, Оксана Слюсар та Аліна Кащєєва (факультет АТЕ); Владислав Ломиш та Віталій Харитонов (факультет ЕнФ); Дмитро Кучеренко (МТФ) та багато інших.

Слід відмітити високий рівень обстеження молоді фахівцями своєї справи медичного профілю перед процедурою забору крові. Студентам було запропоновано здати усі необхідні аналізи, аби впевнитися, що вони цілком здорові. З боку медичних працівників процедура проходила в умовах максимальної стерильності, безпечності та поваги.

Хлопців та дівчат ТДАТУ, що відгукнулись, незважаючи на передчасно початий канікулярний період, було багато, але після медичного обстеження нормативні вимоги до донорів не дозволили частині добровольців взяти участь в акції. Тому ця категорія студентів виконувала функцію моральної підтримки.

Впродовж проходження акції ініціативна група представників університету дізналась багато цікавого з приводу цього питання. Наприклад, вже сьогодні для багатьох волонтерів міста функція донора є систематичною. На базі активної позиції керівництва та студентів нашого університету на факультеті АТЕ сформовано окремий волонтерський сектор для надання постійної допомоги учасникам бойових дій та біженцям зони АТО. Волонтери міста та студенти ТДАТУ радіють будь-якій допомозі з боку мешканців Мелітополя.

Колектив вишу звертається до мелітопольців. Дорогі земляки! Якщо вам не байдужа доля солдатів, які опинилися у страшних умовах і щохвилини ризикують своїм життям задля суспільного блага — не залишайтеся байдужими! Якщо вам не байдужі діти, що кожної миті можуть залишитися сиротами, та дружини, які одного разу можуть не дочекатися своїх чоловіків з війни — не залишайтеся байдужими! Якщо вам не байдужі сльози матерів, які щодня сивіють від хвилювань за рідного синочка — не залишайтеся байдужими! Виявіть свою громадянську позицію! Врятуйте життя бійців! Ваша лепта допоможе врятувати Україну!

Інформаційний супровід акції здійснено студенткою ф-ту АТЕ Зайцевою О., за підтримки деканів факультету МТ Кюрчева С.В. та факультету АТЕ  Іванової І.Є.