image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Об`єднаймось заради майбутнього

«Об’єднаймо Україну» — під такою назвою у минулі вихідні в Новгородківці стартував районний патріотичний проект. Він втілюватиметься на території району за ініціативи Мелітопольської райдержадміністрації та за підтримки Мелітопольської районної ради.

IMG_4294
Про основну мету цього проекту розповіла директор районного організаційно-методичного центру народної творчості Світлана Дубовик.

— Сподіваємось, що до цього патріотичного руху ми залучимо всіх мешканців району та сусідніх територій і нагадаємо їм про українські цінності. Про те, що у нас є діти, які мають право на майбутнє, на щасливе дитинство, що в нас є молодь — креативна, розумна, гарна. Про те, що в нас є державні символи, якими ми маємо пишатися. Про те, що в нас є мова, пісня і що ми — єдиний український народ.

На урочистому відкритті заходу були присутні представники сільських рад району, депутати районної ради, керівники естрадних та духових оркестрів училищ культури України.IMG_4311

Відкриваючи урочистості, голова Мелітопольської райдержадміністрації Олександр Мордик закликав мешканців району об’єднатися, незважаючи на мову, релігійні та політичні погляди.

— Об’єднаймося заради наших дітей, наших онуків та правнуків, об’єднаймося заради майбутнього нашої Батьківщини… Давайте не втратимо наш, можливо, останній шанс, наданий нам Богом, об’єднати Україну, — звернувся він.

Голова Мелітопольської районної ради Євген Любцов підкреслив, що наразі на території району вдалося зберегти спокій та стабільність.

— Ми можемо розмовляти різними мовами: чеською, російською, українською, але ми повинні розуміти, що ми єдиний народ. Наразі керівництву району разом із мешканцями сіл вдалося не допустити прояву сепаратизму в районі, ми зберегли стабільний економічний та соціальний розвиток населених пунктів.

За словами Новгородківського сільського голови Ярослава Швігла, на території сільради в злагоді проживають представники 15 національностей. Він зазначив, що новгородківці й надалі братимуть активну участь у районному проекті «Об’єднаймо Україну».

Під час заходу присутні могли насолоджуватись українською народною творчістю та сучасними музичними творами. Всі виступи глядачі зустрічали гучними оплесками та усмішками.

В межах районного проекту розпочалася також районна культурно-мистецька акція «В єднанні наша сила», яку продовжать творчі колективи інших населених пунктів Мелітопольщини.

Слід зазначити, що проект «Об’єднаймо Україну» не має терміну завершення, під таким девізом будуть проводитись всі масові заходи в районі.