image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

День охорони праці

13:38 29.04.2015
За ініціативи Міжнародної організації праці 28 квітня понад 100 країн світу відзначають Всесвітній День охорони праці. В Україні відповідно до Указу Президента від 18.08.2006  він відзначається як День охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці  (МОП) цього року День охорони праці проходить під девізом: «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

 Характерною особливістю сучасного виробництва в Україні є наявність шкідливих і небезпечних умов праці. Окрім того, ситуація, що склалася в країні, за короткий час може призвести до реального дефіциту трудових ресурсів. Тому проблема збереження здоров’я і життя працездатних громадян має особливе значення, а тематика Дня охорони праці у 2015 році є як ніколи актуальною.
 Культура охорони праці – це створення чітко сформульованої системи прав, обов’язків та сфер відповідальності, де принцип профілактики має найвищий пріоритет. Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості, виробничої культури та соціально-економічного розвитку суспільства.
         Україна активно інтегрує європейські норми з охорони праці у власну правову систему, створює умови для формування сучасної високої культури і відповідальності за збереження життя та здоров’я працівників.
Досягнути такої узгодженої політики можна шляхом спільного формування та розвитку культури охорони праці через впровадження превентивних заходів, головний девіз яких – зацікавити, навчити, зробити питання охорони праці звичною та невід’ємною складовою нашого життя.
 Звертаємося до всіх керівників і працівників підприємств, установ, організацій різних форм власності, профспілок з проханням активно долучитися до цієї роботи та гідно відзначити у квітні 2015 року День охорони праці.
         Метою заходу є привернення уваги суспільства, кожного роботодавця, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя та здоров’я працездатних громадян та формування культури охорони праці.
         Закликаємо підтримати ініціативу та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та вимог Закону України «Про охорону праці».
 Начальник управління                                                                                О.С.Коротков