image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Згадали про подвиги своїх дідів

16:17 27.05.2015

До Міжнародного дня музеїв, який відзначають 18 травня, в Новомиколаївському шкільному історико-краєзнав-чому музеї відбулася традиційна зустріч.

IMG_3870В цей день в музей завітали діти війни, ветерани колишнього колгоспу «Таврія», ветерани педагогічної праці, медики. Вони ознайомилися з 15-літньою історією шкільного музею та діючими експозиціями. Вихованці гуртка «Юні краєзнавці» БДЮТ представили новий стенд «Безсмертний подвиг народу». Каріна Засядько розповіла про своїх чотирьох прадідів, троє з них ( рідні брати), К.К. Тригуб, С.К. Тригуб і П.К.Тригуб, загинули на фронті. А Г.Г.Доля — героїчний захисник ДЗОТу №11, обороняв м.Севастополь в 1941 році, учасник штурму Сапун-гори і визволення Севастополя в 1944 році. Ліза Рубан розповіла про свого прадіда О.І.Рубана, учасника визволення Криму і Прибалтики. Олена Єременко провела оглядову екскурсію «Наш край в роки війни».

Завдяки співпраці музею з радою ветеранів с. Новомиколаївки, яку очолює депутат сільської ради Т.П.Горб, такі зустрічі стали доброю традицією. Під час таких заходів односельці старшого віку розповідають школярам про події минулого. Вихованці гуртка в свою чергу доповідають про свої успіхи у дослідженні історії краю та волонтерські справи. Дякуючи гостям, музейний фонд цього разу поповнився ще на 19 експонатів, серед них: посуд, грошові знаки, документи, предмети побуту. Л.О. Палій переда- ла до музею фото і останній лист з фронту свого батька О.Д. Твердого, який зник безвісти в жовтні 1944 року.

Після відвідин музею голова ради ветеранів села Т.П.Горб запросила всіх на відпочинок до СБК. Працівники Тетяна Кочубєєва, Інна Гладка та директор СБК Євген Фесенко порадували ветеранів праці високопрофесійним вокальним співом. У їхньому виконанні прозвучали народні і сучасні естрадні пісні.

Надія ХАВЕР, керівник музею