image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мелітополь за легалізацію праці

Мелітопольська ОДПІ продовжує займатися важливою проблемою сьогодення, що стосується отримання заробітної плати працівниками підприємств в «конвертах» та неналежного оформлення трудових відносин.

Начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський зазначив актуальність тематики щодо детинізації доходів та упередження фактів виплати заробітної плати в «конвертах». За його словами, треба забезпечити повноту та своєчасність надходження до бюджету податків на доходи фізичних осіб та не допустити порушення податкового законодавства.

Співробітники Мелітопольської ОДПІ проводять роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо стимулювання виплати заробітної плати не нижче рівня установленої в Україні мінімальної заробітної плати та відмовлення від її виплати в «конвертах», що є незаконної дією. Найманні працівники повинні розуміти, що погодившись на такі умови праці, вони позбавляють себе можливості отримати достойну пенсію у майбутньому та конституційного захисту вже сьогодні, не мають права на оплату лікарняних листків, виплату допомоги по безробіттю, виплату втраченого заробітку у зв’язку із втратою непрацездатності у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а  жінки — ще і допомогу по вагітності і пологах.

За матеріалами Мелітопольської ОДПІ протягом січня – травня 2015 року у місті Мелітополь та Мелітопольському районі за результатами проведених заходів з легалізації праці та доходів виявлено 345 громадян. Сплачено додатково в бюджет219,6тисяч гривень, у тому числі 132тис. гривень єдиного соціального внеску та 87,6 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Валерій Літинський наголосив, що відповідальність роботодавця повинна носити солідарну, фінансову, адміністративну, кримінальну відповідальність за порушення чинного законодавства. Працюючи українці, які отримують мінімальну зарплату та перебувають в тіні, за не інформування державних органів про зазначенні порушення повинні теж нести відповідальність. Таким чином, легальний бізнес буде захищеним та стане більш конкурентоспроможнім у боротьбі з нелегалами.

Співробітники Мелітопольської ОДПІ висловлюють подяку всім сумлінним представникам бізнесу, які своєчасно та в повному обсязі сплачують податки, наповнюючи тим самим бюджет країни.