image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Як депутати чорну кішку шукали

IMG_7103 Минулого тижня 45-та позачергова сесія Мелітопольської районної ради прийняла низку важливих рішень. Але обговорення питань подекуди проходило надто емоційно. Засідання нагадувало передвиборчі дебати представників політичних сил.

Кому зарплатня голови 

райради не дає спокою

Жваву дискусію викликало питання оплати праці нещодавно обраного голови районної ради. Хоча, по суті, справа була суто технічного характеру. Депутат райради, представник групи політичної партії «Опозиційний блок» Валерій Анєнко був категорично проти виплати надбавок голові райради, вважаючи, що вони потребують виділення додаткових коштів.

На це отримав пояснення: діючому голові райради зарплатня виплачується у тому ж розмірі, який був затверджений рішенням райради ще у 2010 році. Тобто, якщо не прийняти рішення про надбавку, то в цілому зарплатня голови райради буде фактично зменшена в порівнянні з сумою, яку отримували його попередники на цій посаді.

— Рішення про виплати зарплатні голові та заступнику райради не приймалися конкретно під Єсипенка, Мордика чи Башу, а відповідно до посади: голові райради та його заступнику. Сьогодні ми приймаємо рішення, щоб уникнути можливих додаткових непотрібних питань. Це рішення ми просто поширюємо на щойно призначеного голову — все, — наголосив депутат районної ради, голова бюджетної комісії Сергій Сметанін.

Після роз’яснень, колишній очільник райради Євген Любцов розповів, що він згідно з тим же розпорядженням, з відрахуванням всіх податків отримував зарплатню у розмірі 4700 гривень.

Після цього рішення про оплату праці голови райради схвалили більшістю голосів. Утримались від голосування лише три народних обранці, серед яких був і колишній голова райради Юрій Єсипенко. До речі, на посаді голови райради він сам отримував зарплатню згідно з тим же рішенням за 2010 рік.

Обурення як свідчення

некомпетентності?

Наступним приводом для гарячої дискусії стало затвердження уточненого реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад району. Тут депутатів не влаштувала балансова вартість об’єктів.

Більш детальна інформація про проведення 45-ї позачергової сесії Мелітопольської районної ради на сторінках газети «Новий день» від 01.07.2015 р.