image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

В.Грицак: СБУ повинна побороти «внутрішню» корупцію

11:24 20.07.2015

Перебуваючи 18 липня на Закарпатті, Голова СБУ В.Грицак під час наради Президента України з представниками силових відомств Дніпропетровської області заявив, що правоохоронці мають побороти «внутрішню» корупцію, щоб ефективно боротися із злочинністю.

iНа тверде переконання В.Грицака, першочерговим завданням для СБУ є очищення своїх лав, оскільки більшість корупційних схем, контрабанда й інші протиправні дії неможливі без сприяння силовиків. «Чи можливо побороти корупцію, якщо існує кругова порука? Перші кроки, які почали ми, в СБУ, робити щодо боротьби з цими ганебними явищами, дали резонансні результати. І що яскравіші наші результати роботи — то більшого тиску ми зазнаємо, зокрема медійного», — заявив В.Грицак.

Водночас керівник спецслужби додав, що приємно отримувати підтримку дій СБУ простими громадянами, активістами і волонтерами і запевнив, що СБ України продовжить безкомпромісну боротьбу з корупцією, зокрема серед правоохоронців, хоч би яку посаду вони обіймали. «Ми змінимо державу. Від нас чекають реальних дій. Я кажу відверто», — наголосив він.

Також В.Грицак пообіцяв, що очищення власних лав тільки почалося: «Ми почистили дещо свої лави, але це тільки початок — я вам обіцяю». В цьому контексті пригадується вислів В.Грицака на нараді керівного складу Служби, який процитував напередодні один із представників депутатського корпусу. Зокрема, В.Грицак безапеляційно заявив: «Прийшов час, коли ми повинні змінити цю систему. Якщо ми вас задокументуємо на вимаганні чи отриманні хабара або якійсь іншій діяльності, що йде врозріз із законом, — вибачте, але будете сидіти».

На переконання Голови СБУ, у лавах спецслужби залишаться тільки ті, хто хоче чесно виконувати свою роботу, що дасть змогу змінити ситуацію в державі й переламати хребет корупції.