image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

МОДПІ повідомляє

14:56 29.07.2015

Мешканці Мелітополя та району за 6 місяців поточного року сплатили майже двісті дев’яносто три мільйони гривень ЄСВ

Впродовж січня – червня поточного року Мелітопольська ОДПІ забезпечила надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 292,7 млн. грн. Зокрема, в червні надійшло майже 59 млн. грн.Як свідчить статистика, незважаючи на складні економічні та політичні умови надходження єдиного внеску продовжують перевищувати минулорічні показники. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2014 року, то у цьому році ЄСВ сплачено майже на 8 млн. грн. більше. Про це повідомив начальник Мелітопольської ОДПІ Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області Валерій Літинський.

Фахівці відділу адміністрування єдиного соціального внеску нагадують, що фізичні особи — підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного внеску та зобов’язані сплачувати його поквартально до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Фізичні особи – підприємці, які обрали загальну систему оподаткування, сплачують авансові внески ЄСВ  до 15 травня,  до 15 серпня і до 15 листопада звітного року, які враховуються в остаточному розрахунку до 10 лютого наступного року на підставі даних річної податкової декларації.

За найманих працівників фізичні та юридичні особи зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця.

«Ми розраховуємо, що і надалі бізнес Мелітополя та району забезпечить своєчасну та повну сплату єдиного соціального внеску і тим самим гарантує право на пенсійне забезпечення та соціальний захист всім жителям нашого регіону, хто цього по праву потребує», наголосив Валерій Літинський.