image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

За шкільними партами — майбутнє країни

На шкільних лінійках району вперше для першокласників пролунав дзвоник, який символізує шлях у цікаве  життя. Школи відчинили свої двері 560 першокласникам та 223 одинадцятикласникам. В Мелітопольському районі  навчатимуться у новому році загалом 4896 учнів.
IMG_9282Сьогодні найбільше школярів навчатиметься у Костянтинівській різнопрофільній школі «Прометей» 1-3 ступінів — їх кількість склала 467. Повсюдно на святі першого дзвоника панувала чаруюча атмосфера. Вперше переступили поріг школи найменші її учні — першокласники. На всіх районних урочистостях в школах пролунав гімн України, новачки пройшлися разом із одинадцятикласниками.

Голова райдержадміністрації Олександр Мангул привітав школярів Данило-Іванівки зі знаменною датою та звернувся не тільки до них, а й до всіх громадян: «За шкільні парти сідає майбутнє нашої країни, і те, яким воно буде, залежить від батьків, педагогів, влади. Це залежить і від наших суспільних зусиль, націлених на розвиток нашої країни та молоді. Ми повинні чітко розуміти, що наявність в країні різних думок — нормальний стан у суспільстві. Інше питання, що всі конфлікти повинні вирішуватися діалогом, пошуком консенсусу. Бажаю успіху, і в добру путь».

В той же час голова райради Олександр Мордик був у селі Астраханка, де побажав школярам міцного здоров’я, мирного неба та добра. «Багато часу минуло з тих пір, коли ми, дорослі, так само, як ви зараз, стояли на шкільній лінійці учнями. Тепер ми дорослі. Але ті яскраві спогади дитинства ми пам’ятаємо досі, вони не стерті з нашої пам’яті. Перше вересня і сьогодні залишається для нас усіх одним із головних свят дитинства», — ділився спогадами Олександр Мордик. Районний очільник також підкреслив, що підготовка навчальних закладів району до нового навчального року проведена на високому рівні.

IMG_9249Голови сільських рад району повсюдно під час урочистостей дякували меценатам та спонсорам, які зробили капітальні ремонти у їх навчальних закладах. Тож після таких урочистостей треба побажати педагогам і учням успіхів у навчально-виховному  процесі, який дає кожному випускнику путівку в життя!