image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Пам’ятник жертвам Голокосту: підпал і  відновлення

10:24 03.09.2015

Двадцять сьомого серпня вранці до Костянтинівського сільського голови Леоніда Біленького  зателефонував пересічний мешканець району і повідомив надзвичайну новину — невідомі поглумилися з пам’ятника жертвам Голокосту «Живые помните», встановленого на виїзді з села в пам`ять про тисячі знищених фашистами євреїв та громадян інших національностей. Монумент намагалися підпалити з різних боків, використовуючи для цього автошини. Але більшість з них залишилися на місці злочину недогорілими. Мабуть, хтось налякав зухвалих вандалів.

Костянтинівський сільський голова Леонід Біленький прокоментував цю ситуацію як надзвичайну для села, де мешкають люди багатьох національностей. Представники Мелітопольської міської єврейської громади тим паче шоковані жорстоким вчинком негідників. Леонід Біленький, керівництво Мелітопольського району, громадські організа- ції оперативно вирішили питання ремонту меморіалу жертвам Голокосту.

Помічник начальника міськ-райвідділу міліції Гліб Коваль розповів, що за цим фактом порушено кримінальне виробництво за статтею 296 частини 1 «хуліганські дії». Міліція просить свідків вчиненого злочину звернутись до чергової частини за телефоном 102.

Як повідомив редакцію                  1 вересня Костянтинівський сільський голова Леонід Бі-ленький, під його керівництвом вже завершилися ремонтні роботи на пошкодженому злочинцями пам’ятнику. За словами сільського голови, від гару очищено майже все. Те, що було можливо, зробили. Але невелика частина пошкодженої вогнем площини, на жаль, не підлягає реставрації. «Тільки за допомогою керівництва Мелітопольського району, технічного персоналу дитячого садочка «Веселка», загальноосвітньої школи №3, громадських організацій, ра-йонного комунального підпри-ємства, — підкреслює Леонід Біленький, — вдалося оперативно вирішили це питання».