image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Ветерани — у центрі уваги влади та суспільства

11:08 17.09.2015

Пільговий проїзд пенсіонерів здійснюється не по всій території району. Так, водії маршруток відмовляються перевозити літніх пасажирів на передбачених законодавством умовах. Про цю та інші проблеми ветеранів йшла мова 10 вересня на загальних звітних зборах громадської організації «Мелітопольська районна організація ветеранів війни, праці та дітей війни».

Голова правління районної організації Тамара Селезньова звітувала перед присутніми про роботу організації у період з грудня 2013 року по серпень 2015 року, наголосивши, що ними досягнуто певних позитивних результатів у вдосконаленні соціально-захисної та організаторської роботи. «За звітний період у правління організації звернулося 89 ветеранів з різними питаннями: надання матеріальної допомоги, консультування щодо пенсійного забезпечення та ін. Безумовно, ми вдячні за допомогу сільським та селищному голові, очільникам району, управлінню Пенсійного фонду в Мелітополі та Мелітопольському ра-йоні, управлінню соцзахисту населення райдержадміністрації», — відзначила Тамара Селезньова.


Голова правління підкре-слила, що члени ветеранської орга-нізації не стоять осторонь нагальних проблем суспільства, вони, наприклад, беруть участь у допомозі вимушеним переселенцям. «Найбільш активними були первинні ветеранські організації із с. Орлове, с.Нове, с. Фруктове. Ветерани сіл Фруктове та Кирпичне двічі збирали одяг для цієї категорії населення та передали більше 400 одиниць одягу для осіннього та зимового сезонів», — розповіла Тамара Селезньова.
За словами очільника організації, наданням допомоги ветеранам займається 307 волонтерів, в тому числі 92 волонтери — це учнівська молодь. Турботою оточені 602 ветерани.
У зборах взяли участь очільники району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, представники управління пенсійного фонду, медичних установ району та громадські активісти.
У своєму виступі голова районної державної адміністрації Олександр Мангул за-значив, що в районі діє низка програм, спрямованих на підтримку ветеранів війни, праці та дітей війни, інвалі- дів, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших соціальних груп населення. Так, за програмою «Швидка соціальна допомога» одноразову мате-ріальну допомогу отримали 64 особи. До Дня Перемоги разову грошову допомогу отримали 1398 ветеранів війни на суму 747,2 тис. грн. Крім того, у поточному році здійснено грошову компенсацію на придбання пільгового твердого палива, на пільгових умовах встановлено домашні телефони, продовжено санітарно-курортне оздоровлення ветеранів та інші важливі заходи щодо підтримки ветеранів. Також відповідно до звернень ветеранів проведено облаштування автобусної зупинки, взято під особистий контроль питання введення нового автобусного маршруту та проведено інші нагальні питання транспортного обслуговування.
Слід зазначити, що захід не обійшовся без нагород: за активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху Мелітопольського району почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради нагороджено голів первинних ветеранських організацій.