image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Профспілка дошкільних закладів — життєдайне джерело доброго трудового партнерства.

Аналіз роботи первинних профспілкових організацій працівників  освіти і науки ДНЗ Мелітопольського району за 2015 рік. 29 жовтня профспілкова організація ДНЗ  «Топольок» Терпінівської с. ради доброзичливо вітала голів первинних профспілкових організацій працівників ДНЗ району

Під керівництвом голови районної профорганізації працівників освіти і науки М,П. Тетеріної — досвідченого профспілкового лідера ,16 первинних профорганізацій ДНЗ району підводили підсумки огляду — конкурсу та визначали  кращу профорганізацію 2015 року. Демократичним методом ретельної  взаємоперевірки, за визначеними критеріями, голови ПК перевірили надану документацію, фото та відеоматеріали, та поставили свої оцінки, зауваження, побажання своїм колегам .

Робота профорганізацій  оцінювалася за 12 показниками згідно номенклатури справ та Положення.

Одноголосно всі присутні визначили покращення роботи профорганізацій в порівнянні з 2014 роком.

Голови ПК подбали про естетичне оформлення документації та дотримання вимог Положення . Не зважаючі на свої посадові обов’язки вони творчо працюють у трудових колективах, намагаються постійно вдосконалюватися в законодавчий базі та допомогати членам профспілки долати побутові, сімейні та професійні труднощі.

Найкращи результати показали ПО ДНЗ «Теремок» Вознесенської сільської Ради (42 бали, 12 +) ,ПО Мирненського притулку Мирненської  селищної Ради (42 бали, 11 +),  ПО ДНЗ  «Теремок» Костянтинівської  сільської Ради (39 балів 12+), ПО ДНЗ «Барвінок» Новогородківської сільської  Ради (39.9 балів 9 +),ПО  ДНЗ  «Сонечко» Новомиколаївської сільської Ради (38балів 11 +) ,ПО «Веселка»  Костянтинівської  сільської Ради (38 балів 11 +) .

Заслуговують на подяку і профорганізації ДНЗ «Джнрнльце» Мирненської  селищної Ради , ДНЗ «Топольок» Терпінівської сільської Ради, ДНЗ «Казка» Семенівської сільської Ради , які надали естетично оформлені та збагачені фото матеріалами документацію про роботу профспілкових організацій.

Слід відзначити більш цікаві плани роботи, сценарії профспілкових заходів до календарних свят, ювілейних дат, відпочинку на морі у лісі, вшанування ветеранів навіть привітання в родинах з днями народження надані головами ПК на огляд- конкурс 2015року. Профспілки ДНЗ показують позитивний зріст в роботі приймають участь в обласних конкурсах обласних організацій працівників освіти і науки, беруть активну участь у  заходах районної профспілкової організації. Результати підсумків цього року показали новий злет та цілеспрямованість освітян – дошкільників у всіх організаціях оформлені цікаві профспілкові куточки, членами профспілки є всі працівники ДНЗ на яких оформлені картки та профспілкові квитки, майже кожна профспілка працює за положенням і кожен напрямок роботи ведеться за річним планом.

Але є і недоліки в роботі на які слід звернути увагу молодим  головам ПК профспілкових організацій: ДНЗ «Орля» Новопилипівської  сільської Ради, ДНЗ «Теремок» Новенської  сільської Ради, ДНЗ «Черешенька» Фруктовської сільської Ради.

Поставити на контроль виконання колективного договору, рішень загальних зборів та засідань ПК, здійснення рейдів перевірок із складанням актів та відображення їх результатів в звітах.

А головне  належне партнерство та тісна співпраця з адміністрацією закладу та повсякденне піклування про членів профспілки та єстетичне оформлення документації згідно  положення.

На підставі вище зазначених результатів були підведені підсумки огляду – конкурсу на кращу первинні профорганізаці  ДНЗ району 2015року.

І м ісце надане ПО ДНЗ «Теремок» Вознесенської. с/р

ІІ місце  Мирненський притулок. Мирненської с/р

ІІІ місце ДНЗ «Теремок» Костянтинівська

Учасники семінару висловили щірі побажання голові РО Профспілки ТетерІній М.П. за плідно проведений профспілковий рік , оздоровлення профспіллчан та їхніх дітей, екскурсії ,вітальні заходи для ветеранів профспілок, надання матеріальної допомоги тим хто її потребує, спортивно – туристичні змагання.

Додаткові бали переможці отримали завдяки участі у районних конкурсах з «Охорони праці», «На кращу стіннівку на кращу стіннівку для ветеранів», участі зі змаганні з шахів та шахмат.

Хочеться подякувати всім головам ПК профспілкових організацій ДНЗ , які  на власному ентузіазмі та за підтримки членів ПО проводять таку величезну роботу та займають призові місця як в районих так і в обласних конкурсах. І все це завдяки невтомній праці голови районої профспілкової організації працівників освіти і науки Тетеріної М.П, яка постійно піклується про кожного члена профспілки і його родину.

Творчих вам злетів , здоров’я   і наснаги у наступному році.

 

 

                                       Голова секції ПО ДНЗ – Крижко Л.С.