image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У МЕЛІТОПОЛІ ТА РАЙОНІ ТРИВАЄ БОРОТЬБА ІЗ ЗАРПЛАТОЮ «В КОНВЕРТАХ»

04_023319_2«Проблема неформальних трудових відносин та виплата заробітної плати «в конвертах» — одна з найбільших перепон в економічному та соціальному розвитку нашого регіону. Це — своєрідний трикутник між працівниками з роботодавцями та державою в особі органів фіскальної служби» — зауважив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський.

Податківці Мелітопольської ОДПІ вживають різних заходів для викорінення практики виплати «тіньової» зарплати. Перш за все, проводяться документальні перевірки суб’єктів підприємницької діяльності з питань дотримання ними податкового законодавства при розрахунках із найманими працівниками. До порушників застосовуються штрафні санкції, донараховуються в бюджет суми несплачених податків.

За десять місяців поточного року мелітопольськими податківцями проведено заходи, в результаті яких було виявлено 1325 неоформлених працівників, яким було виплачено майже 1, 360 млн. грн. заробітної плати. За результатами перевірок співробітниками Мелітопольської ОДПІ  донараховано майже 200 тис. грн. ПДФО, та майже 190 тис. грн. ЄСВ.

На сьогодні втрати бюджету від прихованої «в конвертах» заробітної плати значні, водночас фінансово «обкрадається» і найманий працівник, який не має офіційного статусу. Тому дуже важливо, щоб працівники отримували  не «тіньову» зарплату, а офіційну, адже лише в цьому випадку вони будуть соціально захищені.

Боротьба із таким ганебним явищем, як виплата зарплати «у конвертах», буде тривати і надалі.

 

 

 

За десять місяців цього року в Мелітопольській ОДПІ безкоштовні посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису отримали 2205 абонентів. За словами начальника Мелітопольської ОДПІ Валерія Літинського- «Зростання кількості користувачів електронних сервісів доводить їх зручність у використанні».

У декларантів є можливість, окрім звичних способів, подати декларацію про майновий стан і доходи електронною поштою, скориставшись електронними сервісами ДФС «Декларування он-лайн” та «Електронний кабінет платника податків”, а відтак, зекономити час і кошти.

Фахівці Мелітопольської ОДПІ переконують громадян і представників бізнесу, які орієнтуються у своїй діяльності на інновації та інформаційні технології, що електронна звітність — це найбільш зручний та комфортний спосіб спілкування.

Користувачами посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису у місті Мелітополь можна стати, звернувшись у відділ реєстрації користувачів Мелітопольської ОДПІ за адресою: м. Мелітополь, вул. Кірова, 31, каб. 103