image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У пам’яті людській залишиться навіки

27 листопада у Відродженській загальноосвітній школі для учнів 5-11-х класів був проведений урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».

Активну участь у проведенні виховного заходу до Дня пам’яті жертв голодоморів брали учні 6-го класу та учениця 10-го класу Наталія Аргунова. Під час ушанування пам’яті загиблих  від Голодомору 1932-1933 років були поглиблені знання в учнів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки, та акцентувалась увага на тому, що ця трагедія була наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму. На уроці були використані фотоматеріали, представлені у вигляді мультимедійної презентації, а також школярі переглянули відеоролики «Голодомор 32-33 років в Україні», «Оксана Білозір. Свіча», «Фемій Мустафаєв. Голодомор». На вшанування світлої               пам’яті великомучеників нашої трудної історії була оголошена хвилина скорботи, запалені поминальні свічі.

В цей день у кожній душі, в кожному серці палає свічка скорботи, знак нашої пам’яті, святий вогник, який зігріє душі загиблих. Ми — українці, і це звучить гордо. Ми разом зуміли вистояти в страшне лихоліття голоду, війни, розрухи. Пам’ятаймо про це завжди.

Наталя Тихомирова,  вчитель історії Відродженської ЗШ І-ІІІ ст.