image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Спрощенці Мелітопольської ОДПІ поповнили місцевий бюджет

04_023319_2За 11 місяців 2015 року мелітопольські бізнесмени спрямували до місцевих бюджетів майже 40 мільйонів гривень єдиного податку, а це на 1, 6 мільйонів гривень, тобто на 4,3 відсотків більше, ніж минулорічні показники.

Юридичні особи з початку року спрямували до бюджету майже 9,2  мільйонів гривень єдиного податку. Питому вагу у сплаченій сумі єдиного податку займають надходження від фізичних осіб, за вказаний період вони сплатили 30,5 мільйонів гривень.

Тільки у листопаді 2015 року суб’єкти малого підприємництва сплатили понад 6 мільйонів гривень єдиного податку, що на 1,3 мільйонів гривень, або на 27,9 % більше, ніж у листопаді 2014. Юридичні особи сплатили у листопаді більше 1,5 мільйона гривень, а фізичні особи –  майже 4,6 мільйона гривень єдиного податку.

Фахівці Мелітопольської ОДПІ відзначають, єдиний податок — одне із основних джерел наповнення місцевих бюджетів і радять пильно слідкувати за повнотою та своєчасністю сплати єдиного податку до бюджету та уникати будь-якої недоплати, навіть незначних сум.

А цьогорічна позитивна динаміка сплати єдиного податку до місцевих скарбниць засвідчує прагнення краян розвивати власну справу і добросовісно сплачувати податки до казни.

Начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський зазначає, що збільшення надходжень свідчить про позитив спрощеної системи оподаткування. Її обирають все більше представників малого та середнього бізнесу. Зокрема, при реєстрації власної справи платникам більше не потрібно звертатися до органів ДФС, щоб стати на облік. Достатньо подати відповідні документи державному реєстратору. Крім того, відтепер простішою стала  сама процедура реєстрації і проходить вона за принципом «єдиного вікна». Це  дозволяє суттєво зекономити і час бізнесменів, і документообіг.