image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У новий рік — без боргів по зарплаті

IMG_35392015 рік буде завершено без заборгованостей з зарплати перед працівниками бюджетної сфери Мелітопольського району. На другій сесії районної ради сьомого скликання 17 грудня депутати затвердили розподіл відповідних дотацій та субвенцій. Кому саме спрямовані конкретні суми, розповіла начальник фінансового управління райдержадміністра-ції Наталя Супрун.

— Розподілення  стабіліза-ційної дотації з державного бюджету  1000 881,4 гривні здійснюватиметься таким чином. Всі ці кошти розподіляться між бюджетними установами виключно на зарплатню,  51 000 на придбання меди-каментів, 118 000 на придбання вугілля по відділу освіти.  За рахунок медичної і освітянської  субвенції збіль-            шаться видатки, які ідуть ви-ключно на виплату заробітних плат.

При уточненні бюджету 2015 року у депутата від партії «Опозиційний блок» Оксани В’юник виникло питання щодо дефіциту зарплатні в дошкільних закладах Костянтинівки. Вона стверджувала, що при зустрічі із керівниками дитсадків їй довели інформацію, нібито на ці витрати не вистачає 750 000 гривень.

Начальник фінуправління Наталя Супрун наголосила, що зарплатню вихователі отримали у повному обсязі, а Оксана В’юник, ймовірно, переплутала, на який рік потрібна названа нею сума.

— Мова йшла про 2016 рік, тому що по 2015 року Костянтинівська сільська рада надала дані, що у них зарплатня видана і вже виплачений аванс. Такого не може бути, щоб більше 700 000 була незабезпеченість зарплатнею, а ми розглядаємо уточнення по 2015 року, — пояснила Наталя Супрун.

На сесійному засіданні також затверджували регламент роботи районної ради. У депутата з опозиційного блоку Павла Шкарупи виникла низка пропозицій щодо внесення змін до цього документа. На що голова районної ради Олександр Мордик наголосив, що всі ці зауваження можна було внести під час роботи постійних комісій.

— Ви брали участь в роботі постійних комісій, на жаль, ці пропозиції не були вами озвучені, — звернувся до депутата голова райради.

Головний спеціаліст з правових питань районної ради Тамара Коробцова пояснила, що регламент складався на основі типового документа, а тому якихось грубих порушень там просто не може бути.

IMG_3533Після обговорення всі пропозиції були винесені на голосування, із чотирьох запропонованих змін депутати затвердили лише одну. На сесії також затвердили програму «Соціально-економічного та культурного розвитку Мелітопольського району на 2016 рік» та програму «Спеціалізований депутатський фонд на 2016-2017». Завдяки депутатському фонду, кожен народний обранець має у розпорядженні 500 гривень на рік для надання матеріальної допомоги мешканцям району.  У підсумку засідання голова райради Олександр Мордик та голова райдержадміністрації Олександр Мангул  подякували депутатам за плідну працю.

Одноголосно народні обранці проголосували за звернення до Президента України, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України. В ньому вони висловили свій протест проти прийняття проекту закону «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулюванні економічної діяльності в Україні».

Районний бюджет на 2016 рік депутати не прийняли, це питання 24 грудня буде знову винесене на наступне засі-дання другої сесії, в якій оголошено перерву.