image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

З захопленням розповідали про історію рідного села

K51ZGHKD-f822 січня наш український народ визначив День Соборності та Свободи України.  Це велике національне свято запам’ятається учням й педагогічному колективу Терпіннівського колегіуму «Джерело». Любов до Вітчизни починається з розуміння малої і великої Батьківщини, з пізнання рідного краю, його минулого й сучасності.

Ще за тиждень до свята Соборності України в колегіумі почали проводитись екскурсії в шкільному краєзнавчому музеї. Юні музеєзнавці, учениці 9 класу а саме Залата Вікторія, Паніченко Катерина, Васнєцова Марія, Кравець Даря захоплено розповідали учням історію виникнення рідного села Терпіння. Діти зацікавлено слухали про заселення пустопорожніх місць біля річки Молочної у 1805 році, про подальші події у житті нашого рідного краю, навіть не області, не району, всього лише села і сільської ради, тобто того, що прийнято називати милими серцю словами: «мала батьківщина», «рідне село». Саме з великої кількості таких «малих батьківщин» і складається велика Батьківщина — Україна.

А саме 22 січня в актовому залі колегіуму пройшов виховний захід, підготовлений вчителем історії О. Лисенко та учнями 11 класу. На заході розкрили історію виникнення свята, наголосили на важливості цієї події для історії України та сьогодення. Яскраве патріотичне звучання  підкреслила українська державна символіка.

Крім того, для всіх вихованців колегіуму було проведено виховні години з теми, на яких учні не лише отримували нові знання, а й мали змогу поділитися своїми думками, перевірити знання з історії України, взяти участь у вікторині. Вважаємо, потрібно завжди пам’ятати про такі знакові події в житті нашої держави та виховувати підростаюче покоління в патріотичному дусі.