image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Підсумки розгляду звернень громадян Головним управлінням юстиції у Запорізькій області за 2015 рік

ministerstvo-yustitsiyi-ukrayiniЗа 2015 рік до Головного територіального управління надійшло 1725 звернень громадян (за 2014 рік – 1803 ).

Із загальної кількості звернень, які надійшли за звітний період, заяв – 1187 , скарг – 537 , пропозицій – 5 .

Слід зазначити, що переважна більшість скарг громадян визнаються необґрунтованими. Зазначене обумовлене тим, що певна кількість заявників не зверталася до органів юстиції у встановленому законодавством порядку. У таких випадках пояснюється порядок оскарження рішення та надаються рекомендації щодо дій, які має вчинити заявник для безперешкодної реєстрації відповідного права.

В окремих випадках, коли за результатом перевірки викладеної інформації, виявлено порушення законодавства, вирішується питання про вжиття відповідних заходів реагування. За 2015 рік надійшло 3 звернення, які в результаті розгляду було визнано обґрунтованими .

За напрямками діяльності Головного територіального управління, ситуація зі зверненнями громадян виглядає наступним чином:

1)  управління державної виконавчої служби – 1309 звернень;

2)  відділ нотаріату – 96 звернень;

3)  управління державної реєстрації – 138 звернень;

4)  відділ з питань банкрутства – 46 звернень;

5)  відділ реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти – 80 звернень;

6)  до решти відділів Головного територіального управління надійшло на розгляд 56 звернень.

З грудня 2015 року у Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області було запроваджено прийом громадян, які проживають в районнах Запорізької області, в он-лайн режимі (через Skype – зв’язок). Протягом грудня 2015 в ході роботи Skype – зв’язку було прийнято 5 громадян які мешкають у Чернігівському, Василівському та Оріхівському районах Запорізької області.

Також у Головному управлінні юстиції оновлено графіки особистого прийому громадян керівниками Головного територіального управління та його структурних підрозділів, графіки виїзних прийомів громадян та графік роботи телефонної «гарячої» лінії. Зазначені графіки розміщуються на сайті (http://justzp.gov.ua ), стендах Головного та територіальних управлінь юстиції, на сайті Запорізької обласної державної адміністрації, у місцевих засобах масової інформації.

 

Андрій Данов — начальник Головного територіального управління юстиції