image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

День Соборності України

DSCF2013На думку дослідників-істориків, наша сучасна прекрасна Україна успадкувала демократичні традиції та державну символіку об`єднаної Української Народної Республіки. Але ця визначна дата, яка ніколи не випускалася з уваги українських політиків, тільки протягом останніх кількох років відзначається на державному рівні.

У Терпіннівській школі-інтернаті  22 січня  відзначався  День  Соборності  України. Свято  було  проведено  в  комп’ютерному  класі  шкільним  бібліотекарем  Тітовою  Т.В.  і  педагогом-організатором    Середою   Х.М.   У заході прийняли участь учні 3  і 7-б класів.

Педагог-організатор розповіла дітям, що  ідеї соборності  посіяні   в Україні  членами Кирило-Мефодіївського братства. До цього братства належав і найвідоміший український поет Шевченко. Багато зусиль у цій роботі доклали діячі «Руської трійці» на чолі з Маркіяном Шашкевичем, а також інші талановиті українські діячі: Драгоманов, Франко, Грушевський.

Для жителів сучасної України цей день є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистими дійствами на державному рівні.

Бібліотекар Тітова Т. В. познайомила дітей з містами України, видатними пам`ятками історії. Діти співали пісні, розповідали цікаві факти з історії України, читали вірші видатних українських письменників. У пам`яті учнів залишилося багато позитивних емоцій  і вражень.