image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Функцій і вимог стає більше

thumb-big-355x249-55cbПідприємствам слід бронювати військовозобов’язаних заздалегідь, до початку офіційного оголошення мобілізації. Про це під час навчання сільських голів повідомив військовий комісар Мелітопольського об’єднаного міського військкомату Олександр Лушніков. Також він закликав сільських голів провести роз’-яснювальну роботу серед населення щодо служби за контрактом та наголосив, що наразі розмір зарплатні військових-контрактників коливається від семи до 15 тисяч гривень.

Начальник Мелітопольського міського відділу управління державної міграційної служби Олександр Савулій повідомив, що, згідно зі змінами в законодавстві, на місцеві органи самоврядування перекладається функція реєстрації громадян за місцем проживання.

Така звістка викликала у сільських голів низку питань, та начальник міграційної служби на них відповісти не зміг, бо порядок реєстрації ще не затверджений постановою Кабінету міністрів.

Ще одне нововведення стосується реєстрації нерухомого майна. Заступник начальника реєстраційної служби  міськрайонного управління юстиції Тетяна Ковалевська розповіла, що цю процедуру також можуть проводити виконкоми сільських та селищних рад. Також змінилися ставки адміністративного збору  за реєстраційні послуги.

— Змінилися ставки адміністративного збору, вони зменшились. Так, за право оренди адміністративний збір складав 73,08 гривні та 120 гривень за витяг. Тепер адміністративний збір за право оренди складає 70 гривень, а за інформацію із державного реєстру —    34 гривні.

Слід звернути увагу на те, що змінилась форма витягу з реєстру права власності на нерухоме майно. Тепер  така довідка  видається на простому аркуші паперу, а не на спеціальному бланку, він не буде затверджений ні підписом реєстратора, ні печаткою. За словами спеціалістів реєстраційної служби, така норма визначена законом.

Під час заходу також були обговорені зміни до пенсійного законодавства. По завершенні навчання, присутні оголосили питання, з яких хотіли б отримати пояснення наступного разу.