image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

На випускників шкіл чекає незалежне оцінювання

IMG_3601 [1]З 1 лютого в закладах освіти Мелітопольського району розпочалася реєстрація бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання. В цьому році кожен має право взяти участь не більше, ніж у чотирьох тестуваннях. Результати оцінювання з деяких предметів одночасно зараховуються і до державної підсумкової атестації. — Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році мають складати випускники загальноосвітніх навчальних за-кладів для здобуття документа про отримання повної загальної середньої освіти та вступу до вищих навчальних закладів. Як і в минулі роки, ЗНО-2016 проводиться за кошти державного бюджету та є безкоштовним для його учасників. Термін проведення безпосередньо оцінювання — з 5 травня до 10 липня. ЗНО у 2016 році буде проводитися з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької, іспанської, французької та російської мов. Як результати державної підсумкової атестації випускникам загальноосвітніх навчальних закладів зараховуються українська мова, історія України або математика — на вибір випускника. Він має право обрати або історію України, або математику, незалежно від профілю навчального закладу, у якому він навчався, — розповіла заві-дуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Мелі-топольської райдержадміністрації Марина Карташова.

Ще одне нововведення чекає й на випускників минулих років. Якщо вони бажають стати студентами вищих навчальних закладів, то повинні заново проходити зовнішнє незалежне оцінювання.

В квітні всі охочі пройдуть добровільне тестування — пробне ЗНО. Але вартість його в порівнянні з попереднім роком зросла і складає більше 100 гривень.

Усю необхідну інформацію щодо ЗНО можна отримати на сайті Дніпропетровського центру оцінювання, в загальноосвітніх навчальних закладах у відповідальної особи або у Мелітопольському районному відділі освіти за телефоном 43-83-76.