image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Новий водовід — нові тарифи

21:34 17.02.2016

51268Незабаром в трьох селах Новгородківської сільської ради очікується суттєве подорожчання води. У Високому, Степовому та Новгородківці її вартість зросте з 6 гривень 16 копійок до 12 гривень 50 копійок за кубометр. Такі тарифи вже затвердили депутати сільської ради. Як пояснив Новгородківський сільський голова Ярослав Швігл, це пов’язано зі зміною підприємства, яке буде здій-снювати подачу води та обслуговувати водопровідну мережу. До цього села об-    слуговувало комунальне підприємство «Облводока-нал» Запорізької обласної ради.

— Тепер за приписом «Облводоканалу» ці три села повинні перейти на баланс сільської ради і для їх екс- плуатації слід залучити нову фірму. Були пропозиції від запорізької фірми, але депутати Новгородківської сільської ради вирішили віддати водовід під КП «Райсількомунгосп» і для цього створити його дочірнє підприємство «Джерело».

Слід зазначити, що такі тарифи не перевищують ціни на воду в інших населених пунк-тах сільської ради, де селянам вона обходиться близько 18 грн. за кубометр. Звісно, люди звістку про подорожчання зустріли без ентузіазму, але іншого виходу, за словами представників місцевої влади, немає.

Тим паче, що наразі за рахунок коштів сільського бюджету відбуваються ремонтні роботи водоводу. Так, у Високому заміна труб коштувала 135 тисяч  гривень. Також реконструкцію водоводу проведуть і в Новгородківці. Спе-ціалісти підкреслюють, що ремонт має скоротити втрати води.

Вже в квітні воду до населених пунктів постачатиме підприємство «Джерело».