image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Спрощенці Мелітопольської ОДПІ заплатили до бюджету  більше 4 мільйонів гривень з початку року

04_023319_2Як відзначив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський , у січні поточного року малий та середній бізнес регіону демонструє впевненість у сплаті єдиного податку. З початку року єдиний податок збагатив місцеві скарбниці більше ніж на 4,2 млн. грн. єдиного податку, що перевищує надходження за аналогічний період минулого року на 16,5 %.

За словами Валерія Літинського, сьогодні у місті Мелітополі та Мелітопольському районі на обліку в Мелітопольській ОДПІ нараховується майже 6,6 тисяч платників — «спрощенців». Найбільше підприємців – фізичних осіб, а це майже 3,6 тисяч, обрали ІІ групу спрощеної системи оподаткування, більше 1,1 тисячі платників – І групу та майже 1 тисяча суб’єктів фізосіб та 900 юридичних осіб – третю.

Податківці звертають увагу платників єдиного податку ІІ та ІІІ груп (ФОП), що у разі перевищення обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування реєстратора розрахункових операцій для таких платників є обов’язковим та розпочинається з першого числа місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку. Зазначені вимоги передбачені у п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України.

Начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський зазначає, що підтримка малого і середнього бізнесу — один із пріоритетів у роботі служби. Для платників створюються максимально комфортні умови і дедалі активніше впроваджуються електронні сервіси.