image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Гучні гуляння у маленькому селі

Jpeg

З розмахом відсвяткували Масляну у с. Оленівка Новопилипівської сільської ради. Захід зібрав разом не тільки мешканців населеного пункту, а й прилеглих сіл та навіть Мелітополя. Ініціаторами проведення народних гулянь стали представники зелених садиб Мелітопольського району та міста. Активно підтримав цю ідею Новопилипівський сільський голова Віктор Федорченко. За словами господині садиби «Гостини у Валентини» Валентини Єрмак, однією з цілей, яку перед собою ставили організатори, було показати, що українське село живе, привернути увагу містян до відпочинку саме у сільській місцевості.

На святі можна було безкоштовно посмакувати млинцями, варениками, пирогами, різними компотами, а також пловом.

— Все село вийшло святкувати, дівчата всю ніч готували млинці та вареники, а зараз радо пригощають гостей, — зазначила одна з організаторів, господиня оленівської садиби «На хуторі», депутат Новопилипівської сільської ради Олена Римаренко.

Jpeg

Вона розповіла, що в Оленівці такі гуляння проводяться вперше за багато років, тож люди радо відгукнулися на пропозицію.

Також під час свята працювали майстер-класи зі створення ляльок-мотанок, а місцеві майстри та бджолярі продемонстрували свою продукцію на виставці-ярмарку. Всі охочі могли порозважатися в таких веселих конкурсах, як перетягування каната та біг у мішках.

Новопилипівський сіль-ський голова Віктор Федорченко наголосив, що для мешканців Оленівки — це гарний привід відволіктися від буденності та відпочити, поспілкуватися у невимушеній атмосфері.  А для інших населених пунктів така подія є своєрідним стимулом для того, щоб організувати та провести ще кращі свята для своїх жителів.

Про те, що Масляна вдалася, свідчили не тільки слова, а й щирі посмішки на обличчях людей. По завершенні заходу  голова правління обласного відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, член Спілки краєзнавців Мелітопольщини Наталя Бернага вручила Віктору Федорченку та Олені Римаренко подяки організації за розвиток зеленого туризму в Запорізькій області.