image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Здали кров — подарували надію на життя

IMG_5505 (Копировать)Студенти Таврійського державного агротехнологічного університету здали кров для онкохворих дітей. Це відбулося під час акції «Від серця до серця», що стартувала у травні.

— Вже четвертий рік поспіль в нашому місті проходить ця акція. Її ініціатором є православна церква. Всі бажаючі можуть взяти участь та здати свою кров для маленьких пацієнтів відділення онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні. Для цих дітей, крім загального лікування — хіміотерапії, яке є достатньо важким та дорогим, необхідні компоненти та препарати крові, без яких спасти життя буде неможливо, — розповіла  головний лікар КУ «Мелітопольська станція переливання крові» Наталя Шульга.

Студенти розповідають, що прийшли здавати кров вперше. Вони впевнені, що цим вчинком подарують життя хоча б одній дитині.

— Сьогодні я вперше здаю кров. Це буде мій маленький внесок, який збереже хоча б одне життя хворій людині, — підкреслює студентка ТДАТУ Вікторія Вербицька.

Прийшли на досі знайому їм процедуру й ветерани-донори.

— Я вже здавав кров два рази, це третій. Прийшов, щоб зробити добро, допомогти людям, поділитися частинкою себе, — запевняє Дмитро Білостінний, — Я вважаю, що це дуже важливо, допомагати людям, творити добро. Моя кров врятує комусь життя і це добрий вчинок, — говорить Єлизавета Бончужна.

Наталя Шульга розповіла, хто може стати донором.

— Донором може стати будь-яка людина, яка зважилася на такий крок. Вік — від 18 до 60 років. Треба звернутися до нашої реєстратури, там його обстежать та скажуть,чи  є протипоказання, чи здорова людина. Бо головний принцип донорства — це не нашкодити самому донорові», — розповідає Наталя Шульга.

Медики зазначають, що з кожним роком тільки зростає кількість благодійників, які безоплатно здають кров.

— Змінився якісний склад донорів. Дуже багато молоді зараз здають кров. Хлопці та дівчата приходять від чистого серця, свідомо підходять до цього процесу, — підкреслює Наталя Шульга.

До речі, статус почесного донора в Україні вже отримали близько 600 мешканців Мелітополя, Мелітопольського, Акимівського, Приазовського та Веселівського районів. Кожен з них врятував життя хворих вже понад 40 разів.