image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Чи залишать школу без старших класів?

IMG_9098 [1]Реорганізовувати загальноосвітню школу у селі Промінь чи ні? Відповідь на це питання шукали педагоги навчального закладу та депутати сільської ради на нещодавній сесії сільської ради. Участь у обговоренні проблеми також взяв голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик.

Через те, що у старших класах школи навчається по два-три учнї, районний відділ освіти пропонує з наступного навчального року реорганізувати заклад та залишити у ньому з першого по дев’ятий класи. Десятикласників та одинадцятикласників  пропонується підвозити на навчання у Ясне.

Директор школи Анжела Федотова зазначила, що батьки поки що проти таких змін.

— Батьки висловилися проти. Дітям навчатися останній рік, їм буде необхідно адаптуватися до іншої школи, треба підготуватися до написання ЗНО, для них це буде тяжко, — пояснила їх позицію педагог.

IMG_9088 [1]Також очільник навчального закладу розповіла про свій варіант рішення, з яким батьки згодні. В ньому Анжела Федотова запропонувала, об’єднати в наступному навчальному році одинадцяти-класників з Ясного та Проміню, але щоб вони навчалися у Промінівській школі. І вже після цього випуску реорганізувати школу.

Голова райради пояснив, що така необхідність виникла через катастрофічну нестачу коштів. Адже  відомо: чим менше школярів у навчальному закладі, тим дорожче утримання кожного з них. Зокрема, один учень Промінів-ської школи обходиться районному бюджету у  34 тисячі гривень на рік.

Також очільник району наголосив, що такі ж проблеми виникають і в інших навчальних закладах і підкреслив, що наразі функціонування за-кладів освіти взагалі важко уявити без допомоги батьків та спонсорів.

Серед присутніх депутатів думки щодо ситуації розділилися, деякі не підтримували ідею реорганізації, інші ж не бачать в цьому ніякої проблеми. Тим паче, що на території є шкільний автобус.

— Автобус є, раніше питання було в тому, що дітей нічим було підвозити, тепер такої проблеми немає, — зазначив депутат Промінівської сіль-ської ради Іван Галась.

Від народних обранців також лунали висловлювання, що така реорганізація залишить без роботи педагогів.  Директор запевнила, що цієї проблеми не буде, а її турбує виключно доля дітей, які мають пристосовуватися до нових умов навчання.

Після дебатів присутнім так і не вдалося дійти єдиного висновку, тож рішення щодо реорганізації школи поки що не прийнято. За словами Промінівського сільського голови Вікторії Лаврик, невдовзі будуть проведені зустрічі з батьками та педагогами, після чого проблемне питання знову винесуть на розгляд чергової сесії сільської ради.