image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Бляхар, рибовод, вишивальник, в’язальник або виноградар – отримай безкоштовно рідкісну професію завдяки службі зайнятості

centr-zanjatostiМожливість отримати якісну професійну освіту сьогодні – дозволяє бути завжди в тренді на ринку праці.  А якщо наважитись виїхати за кордон області та отримати професію, на яку не навчають в нашому регіоні (важливо), але яка має сталий попит у роботодавців – це 100% шанс знайти гідну роботу з достойною заробітною платою.

Для вирішення проблем підготовки якісних кадрів вже багато років працюють  Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості: Рівненський, Одеський, Дніпропетровський, Донецький, Луганський, Львівський, Сумський, Івано-Франківський, Харківський. У навчальних закладах здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації як безробітних за направленням державної служби зайнятості, так і слухачів за кошти юридичних та фізичних осіб.

Перевагами навчальних закладів є стислі терміни навчання; максимальне врахування вимог роботодавців; висока ймовірність працевлаштування; впровадження новітніх технологій навчання; можливість навчатися за індивідуальною формою; комфортна атмосфера навчання для людей різного віку.

Для навчання безробітних використовується найсучасніше обладнання та техніка, матеріально-технічна база центрів постійновдосконалюється та поповнюється. «Сучасна матеріально-технічна база навчальних закладів забезпечує отримання безробітними знань та формування навичок, що відповідають вимогам роботодавців»вважає директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Центри забезпечують проживання слухачів під час професійного навчання у гуртожитку. Після закінчення навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка. Витрати, пов’язані з організацією професійного навчання безробітних, проживання та проїзду до міста, де знаходиться навчальний заклад, фінансується службою зайнятості (важливо).

У 2015 році та у І півріччі поточного 2016 року 429 зареєстрованих безробітних Запорізької області  пройшли навчання у центрах професійно- технічної освіти Державної служби зайнятості.