image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Щоб на полях не трапилось пожежі

IMG_0086Вже близько тижня на полях Мелітопольщини триває збирання врожаю ранніх зернових культур. Враховуючи важливість цієї кампанії для громади району, а також суху і спекотну погоду, яка може стати причиною пожежі, спеціалісти Мелітопольського міськрайонного управління державної служби з надзвичайних ситуацій проводять виїзні перевірки вгосподарствах з метою виявлення та усунення можливих чинників загоряння.

Зокрема, однією з головних вимог є створення безпечної обореної зони вздовж полів, а також належний технічний стан всіх транспортних засобів, що беруть участь в жнивах.

Більшість сільських товаровиробників усвідомлюють необхідність дотримання норм протипожежної безпеки, тому намагаються створити всі умови для проведення зернозбиральної кампанії без виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час ознайомлення з технікою, яка працює на полях агрофірми «Україна», що в Новгородківці, фахівці державної служби з надзвичайних ситуацій перевірили устаткування та обладнання автомашин та комбайнів і вкотре провели інструктаж для працівників щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки.

Необхідність знати правила безпеки під час роботи в полі розуміє і керівник господарства Віктор Барцал. Він наголосив на тому, що його працівники що річно проходять різноманітні інструктажі та тренінги, які стосуються порядку дій у разі можливого виникнення позаштатної ситуації в полі.
IMG_0066Зважаючи на важливість проведення якісної зернозбиральної кампанії, спеціалісти Мелітопольського міськрайонного управління державної служби з надзвичайних ситуацій звертаються до мешканців та гостей міста і району з проханням поводитися вкрай обережно поблизу хлібних масивів,  не залишати недопалки чи непогашені вогнища, які можуть спричинити масове загоряння і втрату значних площ зернових культур.

На фото:

  1. Спеціалісти Мелітопольського міськрайонного управління ДСНС перевіряють оборювання та обкоси ділянок сільгосппідприємства з зерновими культурами.
  2. Перевіряються вогнегасники, дотримання норм протипожежної безпеки автопарків та ведеться роз’яснювальна робота зі спеціалістами сільгосп-підприємств, залученими до жнив.