image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У Новому відкриють амбулаторію сімейного лікаря

IMG_0175Майже 4 млн. грн. державних коштів виділено на відбудову амбулаторії у селі Новому. Наразі там є лише фельдшерсько-акушерський пункт.

Кошти виділив Кабмін

За словами Новенського сільського голови Валентина Бутенка, на втілення у життя всього проекту необхідно понад п’ять мільйонів гривень, наразі Кабінетом міністрів на ці цілі виділено 3,8 млн. грн. Кошти необхідно освоїти протягом поточного року.

Місцевий очільник стверджує, що фінансування вистачить на повне оновлення занедбаної будівлі, на нові вікна, дах, систему опалення. Планується, що в амбулаторії сімейної медицини працюватиме два лікарі та буде п’ять ліжок денного стаціонару.

Мешканці села дуже радіють такій перспективі, бо будівництво медичного закладу розтягнулося на довгі роки.

— Будівля цієї амбулаторії закладена ще за часів колгоспу «Зоря», але в останні роки вона тільки руйнувалась, тому ми сподіваємось, що це будівництво нарешті закінчиться, — каже мешканка села Нове, член виконкому сільської ради Людмила Дикун.

Крім цього, на території населених пунктів тривають й інші роботи з благоустрою. Так, за понад 20 років за кошти з бюджету сільської ради відбувається  ремонт будівлі фельдшерсько-акушерського пункту у Данило-Іванівці.

— 21-й рік я тут працюю, нічого, крім мішка цементу та банки фарби, грубо кажучи, не давали, робили все своїми силами. Ну, а завдяки Валентину Вікторовичу, потрапили в акцію — робимо ремонт даху, стін та фасаду, — розповів завідувач ФАПу  с. Данило-Іванівка Андрій Меркулов.

Під час підготовки до опалювального сезону у котельні, що опалює дитсадок та школу у Новому, буде замінено газовий котел на твердопаливний. Крім цього, при підтримці сільської ради відбулися поточні ремонти навчальних закладів.

Завідуюча дошкільним закладом «Теремок» с. Нове Тетяна Гревцева зазначила, що при залученні фінансів батьків та бюджету сільської ради вдалося зробити косметичний ремонт. Кошти з місцевого бюджету склали левову частку витрат, за їх рахунок виконаний ремонт фасаду, однієї з груп, дитячий садок завдяки фінансуванню сільської ради має морозильну камеру, нову пральну машину.

IMG_0170Проблеми вирішуються

По можливості місцева   влада намагається приділяти увагу розвитку всіх населених пунктів, які знаходяться на території сільської ради. Валентин Бутенко розповів, що наразі у с. Садове оновлений дах у сільському клубі, встановлено два дитячих майданчики, реалізовуються грантові проекти з утеплення дитячого садка у Новому та капітального ремонту клубу у Данило-Іванівці.

За словами мешканців сіл, роботу команди сільської ради на території видно неозброєним оком. Людмила Дикун стверджує, що у всіх селах зеленіють нові дерева, оновлені дитсадок та школа, працює бібліотека, приділяється увага ремонту доріг та вирішенню інших проблем об’єктів соціальної сфери.

Валентин Бутенко стверджує, що він і надалі докладатиме максимум зусиль для розвитку населених пунктів, а у спеціалістів сільської ради є безліч планів та проектів на майбутнє.