image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Новини в законодавстві

ministerstvo-yustitsiyi-ukrayiniЗ 01 жовтня 2016 року набирає чинності Закон України від 14.07.2016 № 1474-УШ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямований на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України».

Цим Законом внесені зміни до статтей 14, 15 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», а саме: виключені норми про проставлення в паспортах громадян України відміток про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу. Отже, з 01 жовтня 2016 відділи державної реєстрації актів цивільного стану в Україні не проставлятимуть в паспортах громадян України штампи про реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу, у тому числі не проставляється відмітка про розірвання шлюбу за рішенням суду.

Крім цього, стаття 14 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» доповнена частиною одинадцятою такого змісту: Свідоцтво про державну реєстрацію шлюбу видається кожному із подружжя.

З 01 жовтня 2016 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні при реєстрації шлюбу видаватимуть два первинних свідоцтва про шлюб – кожному з подружжя.

Такі зміни пов’язані з видачею громадянам України ID-картки як документа, що посвідчує особу.

Заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області С.Г. Усенко