image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Державна реєстрація змін до Статуту громадського формування

ministerstvo-yustitsiyi-ukrayiniУ зв’язку з численними зверненнями представників громадських організацій до органів юстиції  з метою внесення змін до установчих документів, роз’яснюємо наступне.

Нормативно-правові документи, що регулюють державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання зі статусом юридичної особи:

1.Закон України “ Про громадські об’єднання”.

  1. Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань”.
  2. Постанова Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 №1133 “Про надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань у скорочені строки”.
  3. Наказ Міністерства юстиції України від 06.01.2015 №15/5 “Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань”.

Частиною 4 статті 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань” визначено наступний перелік документів:

  1. Заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі (форма заяви, затверджена наказом Міністерства юстиції України від 06.01.2015 №15/5 “Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань”).
  2. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру.
  3. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) протоколу засідання керівного органу громадського формування, на якому відповідно до установчого документа було скликано засідання вищого органу управління.
  4. Документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування про внесення змін до Єдиного державного реєстру.
  5. Установчий документ в новій редакції який, відповідно до пункту 9 частини 1 статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками) або уповноваженими ними особами (уповноважена особа зазначається у протоколі).
  6. Документ про сплату адміністративного збору.

Розмір адміністративного збору за державну реєстрацію встановлений частиною 1 статті 36 “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань”:

0,3 мінімальної заробітної плати (410 грн.) — за державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання з правом юридичної особи (крім профспілок).

За довідками звертатися за телефонами: 764 18 36; 764 18 66

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації  та  громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області  В.В. Уткіна