image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Порядок заповнення листка непрацездатності

ministerstvo-yustitsiyi-ukrayiniПорядок заповнення листка непрацездатності визначається Інструкцією про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі — ФСС з ТВП, ФСС НВ) від 3 листопада 2004 року № 532/274/136-ос/1406 (далі — Інструкція).

Відповідно до Інструкції  листок  непрацездатності (далі ЛН) — це багатофункціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи   у   зв’язку   з   непрацездатністю   та   з  матеріальним забезпеченням    застрахованої    особи    в    разі    тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів.

Бланк ЛН складається з трьох частин: корінця, лицьового та зворотнього боків. У медичному закладі заповнюється корінець і лицьовий бік ЛН.

Лицьовий бік бланка ЛН заповнюється  лікуючим лікарем  або  молодшим  медичним  працівником  з медичною освітою.Зворотний  бік  бланка ЛН   заповнюється   за   місцем   роботи застрахованої   особи.   Записи   в  ЛН  здійснюються  розбірливим почерком, без помарок, синім, фіолетовим або чорним чорнилом.

Насамперед заповнюється корінець ЛН. Підкреслюється слово «первинний»  або  «продовження»,  у разі  продовження ЛН зазначається номер попереднього.

Указуються:

  • прізвище, ім’я   та   по    батькові    (повністю) непрацездатного;
  • місце його  роботи  (назва  підприємства, установи,  організації);
  • дата видачі ЛН (цифрою вказується число, після чого  літерами  —  назва місяця,  цифрою зазначається рік);
  • прізвище лікаря, який видав ЛН;
  • номер медичної карти амбулаторного чи стаціонарного  хворого;
  • підпис одержувача  у  графі  «Підпис одержувача».

Паспортна   частина   ЛН  (прізвище непрацездатного,  ім’я та по батькові, вік) заповнюється за даними документів, місце роботи — зі слів непрацездатного. Після заповнення корінець залишається в закладі  охорони
здоров’я.

Далі  заповнюється частина лицьового боку ЛН, яка  видається непрацездатному. Підкреслюється слово «первинний»  або  «продовження»  із зазначенням  номера  та  серії попереднього ЛН у разі його  продовження.  Ця інформація є дуже важливою для оплати ЛН, оскільки за одним страховим випадком може бути видано кілька ЛН на продовження попередніх, а перші п’ять днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві чи профзахворюванням, за рахунок коштів роботодавця оплачуються лише за першим ЛН. Якщо працівникові видано кілька «первинних» ЛН, перші п’ять днів непрацездатності оплачуються за рахунок коштів роботодавця за кожним з них, якщо в заключному висновку ЛН щоразу зазначено, що працівник має стати до роботи. Наступний випадок захворювання незалежно від встановленого діагнозу і дати видачі ЛН вважається іншим страховим випадком.

Далі чітко  вказуються:     — назва  і  місцезнаходження закладу охорони здоров’я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків  непрацездатності»;     — дата  видачі  ЛН  (цифрою вказується число,  після чого літерами назва місяця,  цифрою вказується рік);    — прізвище, ім’я, по батькові непрацездатного  (повністю);      — число повних років (цифрами);      — стать підкреслюється;     — місце    роботи:  назва   і   місцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю). Слід звернути увагу, що відповідно до пункту 12 частини першої статті 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування» основним місцем роботи визначено місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, де знаходиться (оформлена) його трудова книжка, до якої вноситься відповідний запис про роботу.У графі  «Діагноз  первинний»  лікар   указує  первинний діагноз  у  перший  день видачі ЛН.  У графі «Діагноз заключний» лікар  указує  остаточний  діагноз,  а  в  графі «шифр МКХ-10»  —  шифр  діагнозу  відповідно до Міжнародної статистичної класифікації  хвороб  та  споріднених  проблем  охорони   здоров’я десятого  перегляду,  прийнятої  43 Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я 1 січня 1993 року (далі  —  МКХ-10).  Діагноз первинний, діагноз   заключний   та  шифр  МКХ-10  зазначаються  виключно  за письмовою згодою хворого.  В іншому випадку первинний та заключний діагнози та шифр МКХ-10 не вказуються.Про причину непрацездатності можна дізнатися за кодом, підкресним у відповідній графі. Саме ця графа дає змогу визначитися, який з двох фондів соціального страхування (ФСС з ТВП чи ФСС НВ) фінансуватиме допомогу по тимчасовій непрацездатності працівника. У  графі  «Причина  непрацездатності:»  слід обов’язково підкреслити  відповідну причину звільнення від роботи. У  разі тимчасової непрацездатності («професійне та його наслідки-2» або  «нещасний  випадок   на   виробництві   та   його наслідки —   4»)   слід  указати  дату  встановлення  професійного захворювання або нещасного випадку на виробництві. При цьому, пункти 2, 4 виправленню не підлягають. У   графі   «Режим:»  обов’язково  вказати  режим,  який призначається  хворому:  стаціонарний,  амбулаторний,  постільний, домашній, санаторний, вільний тощо.

У  графі  «Відмітки  про порушення режиму:» зазначається дата порушення режиму,  що  засвідчується  підписом  лікаря.  Види порушень  режиму  вказуються  у  графі  «Примітка:», це такі, наприклад, як:  несвоєчасна  явка  на  прийом  до  лікаря;  алкогольне,  наркотичне,  токсичне сп’яніння  під  час  лікування; вихід  на роботу без дозволу лікаря;  самовільне залишення закладу охорони здоров’я;  виїзд на лікування  в  іншому  закладі  охорони здоров’я  без відмітки про дозвіл виїзду;  відмова від направлення або несвоєчасна явка на МСЕК та ін.  Це має суттєве значення, оскільки, відповідно до статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV (в редакції від 28.12.2014 року) (далі – Закон № 1105) застраховані особи, які в період отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності порушують режим, встановлений для них лікарем, або не з’являються без поважних причин у призначений строк на медичний огляд, у тому числі на лікарсько-консультативну комісію (ЛКК) чи медико-соціальну експертну комісію (МСЕК), втрачають право на цю допомогу з дня допущення порушення на строк, що встановлюється рішенням органу, який призначає допомогу по тимчасовій непрацездатності.

У  графі  «Перебував  у  стаціонарі»  зазначаються  дати госпіталізації та виписки зі стаціонарного відділення. У  графі «Перевести тимчасово на іншу роботу» указуються дати  тимчасового  переведення  хворого   на   іншу   роботу,   що засвідчується підписом голови лікарсько-консультативної комісії та круглою печаткою закладу охорони здоров’я. Особам,  у яких тимчасова непрацездатність настала  поза постійним місцем проживання і роботи, ЛН видається за підписом  головного  лікаря,  що  засвідчується  круглою  печаткою закладу  охорони  здоров’я.  Запис  здійснюється  у  графі «Видачу листка  непрацездатності  дозволяю». У  графі  «Направлений  до МСЕК» здійснюється запис дати направлення документів на МСЕК, що підтверджується підписом голови лікарсько-консультативної комісії. У  графі  «Оглянутий  у  МСЕК»  зазначають  дату огляду хворого. У графі «Висновок МСЕК» робиться відповідний запис,  що засвідчується підписом голови МСЕК та печаткою МСЕК: «визнаний інвалідом певної групи та категорії»; «інвалідом не визнаний, потребує долікування»;  «інвалідом не визнаний, працездатний».            У разі   визнання   хворого   інвалідом   дата   встановлення інвалідності повинна збігатися  з  днем  надходження  (реєстрації) документів у МСЕК.  У разі  визнання  хворого  працездатним  у  графі  «Стати  до роботи» зазначається дата, наступна за датою огляду в МСЕК.   У  графі  «Звільнення  від  роботи»:— у першому стовпчику «З якого числа» дата видачі ЛН (число,  місяць,  рік) позначається  арабськими  цифрами; — у  другому стовпчику «До якого числа включно»-  дата  продовження ЛН (число  місяць) позначається літерами;  — у  четвертому  стовпчику  «Підпис  та  печатка  лікаря» продовження  або закриття ЛН підтверджується підписом та печаткою лікаря.Продовження ЛН здійснюється з обов’язковим  зазначенням  посад  та прізвищ     лікаря,     завідувача     відділення    або    голови лікарсько-консультативної комісії, що засвідчується їх підписами.У стаціонарному  відділенні  запис  усього  терміну лікування може бути вказаний в одному рядку з обов’язковим зазначенням посад та  прізвищ  лікаря  і завідувача відділення,  що засвідчується їх підписами та печатками.У графі «Стати до  роботи»  вказують  словами  число  і місяць,  коли  приступити  до  роботи; посаду, прізвище лікаря, що засвідчується його підписом та печаткою закладу  охорони  здоров’я «Для  листків  непрацездатності».  У  разі  продовження тимчасової непрацездатності    підкреслюється    «Продовжує    хворіти»    та зазначається номер нового ЛН.У разі смерті у графі «Стати до роботи» зазначаються  «помер» і дата смерті. У   правому   нижньому  полі  ЛН   у  графі «Примітка:» лікарем здійснюються такі записи:

—  у разі  тимчасової  непрацездатності   у   зв’язку   із захворюванням  або травмою,  що  сталися  внаслідок алкогольного, наркотичного,  токсичного сп’яніння або  дій, пов’язаних  з  ним, робиться позначка про таке сп’яніння. Обов’язково треба звертати на це увагу, оскільки відповідно до статті 23 Закону № 1105 це є підставою для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності;

— у   разі   направлення  на  санаторно-курортне  лікування зазначаються номер путівки,  дати початку та  закінчення  путівки, назва санаторно-курортного закладу.

— у  разі  направлення  на  долікування  в  реабілітаційне відділення   санаторно-курортного   закладу    вказуються    номер реабілітаційної путівки, дати початку та закінчення путівки, назва санаторно-курортного закладу.  У разі помилок у тексті здійснюється виправлення тексту, що   підтверджується   записом   «Виправленому  вірити»,  підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров’я «Для листків непрацездатності».Застереження! На бланку  ЛН  дозволяється  не  більше  двох виправлень.

У разі направлення  хворого  з  лікувально-профілактичного закладу  до реабілітаційного   відділення  санаторно-курортного закладу на доліковування у графі ЛН «Стати до роботи» здійснюється  запис «доліковування в санаторно-курортному закладі» і вказується дата початку путівки.  У графі «Видано новий  листок непрацездатності  (продовження)  N»  зазначається номер нового ЛН, який заповнюється в стаціонарі або в  денному  стаціонарі  закладу охорони здоров’я  на  період  доліковування.  У  графі «Причина непрацездатності:» нового    ЛН    підкреслюється    «захворювання загальне — 1″;  у графі Режим» указується «санаторний»,  у графі «Звільнення від  роботи»  у  першому стовпчику  «З  якого  числа» вказується  дата  початку  путівки.  В  правому верхньому кутку ЛН ставиться  печатка   закладу   охорони   здоров’я   «Для   листків непрацездатності».

Подальше оформлення  ЛН   здійснюється   в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу.  У графі «Перебував  у  стаціонарі»  зазначаються  дати  госпіталізації  та виписки  з  реабілітаційного  відділення;  у графі «Звільнення від роботи» у другому стовпчику «До якого  числа  включно»  вказується дата  виписки;  у  графі «Стати до роботи» літерами пишуть число і місяць, коли стати до роботи, зазначаються посада, прізвище лікаря та   завідувача   реабілітаційного   відділення,  їх  підписи,  що засвідчуються круглою  печаткою  санаторно-курортного  закладу.  У разі   продовження   тимчасової   непрацездатності  підкреслюється» продовжує хворіти».

При  лікуванні  хворих  у   реабілітаційних   центрах   та реабілітаційних відділеннях закладів    охорони   здоров’я   ЛН заповнюється відповідно до вимог Інструкції  при наявності ознак тимчасової непрацездатності.

У разі медичного нагляду за особами, які були в контакті з хворими на інфекційні захворювання,  та  бактеріоносіями  в  графі «Причина непрацездатності:»  підкреслюється «контакт з хворими на інфекційні захворювання   та   бактеріоносійство-6»,    у    графі «Режим:» — «домашній».

У  разі  направлення  хворого  на  протезування  в  умовах стаціонару протезно-ортопедичного підприємства  у  графі  «Причина непрацездатності:» вказується  «ортопедичне протезування — 9»,  у графі «Перебував  у стаціонарі»,  крім  дати,  робиться  відмітка «протезно-ортопедичного  підприємства»,  у  графі  «Звільнення від роботи» вказуються  дати  початку  та  закінчення  протезування  з урахуванням проїзду.

У графі «Діагноз первинний»  ЛН, який видається у зв’язку з вагітністю та пологами, позначається термін вагітності на час звернення, у графі «Діагноз заключний» — орієнтовний термін пологів,  у графі  «Причина  непрацездатності:»  — «вагітність та пологи»;  у графі «Режим:» —  «амбулаторний  та  стаціонарний»;  у графі  «Звільнення  від  роботи»  одним рядком записується сумарна тривалість відпустки з відміткою дати відкриття ЛН  у графі «Стати    до    роботи»   —   дата   закінчення відпустки. Такий ЛН має бути затверджений підписом лікуючого  лікаря,  завідувача  жіночої
консультації, для іногородніх жінок — додатково керівником закладу охорони  здоров’я.  ЛН  завіряється   печаткою   закладу   охорони здоров’я.  Додаткові дні післяпологової відпустки при патологічних пологах   і   багатоплідній   вагітності   оформлюються    окремим (додатковим) бланком ЛН.

У разі втрати ЛН оформлення  дубліката  ЛН здійснюється лікуючим лікарем при наявності довідки з місця роботи про те, що виплата за цим ЛН не здійснювалася. У верхньому правому кутку ЛН зазначається «дублікат»,  у графі «Звільнення від роботи» одним  рядком  записується  весь   період   непрацездатності, що підтверджується  підписом  і  печаткою  лікуючого лікаря та голови лікарсько-консультативної комісії.

У день виходу на роботу працівник віддає закритий у закладі охорони здоров’я ЛН табельникові або іншій особі, уповноваженій приймати ЛН. Зворотний бік ЛН заповнюється відповідальними особами за місцем роботи. Табельник або інша уповноважена особа  заповнює перший розділ зворотнього боку листка непрацездатності, в якому зазначає:

  • назву підприємства;
  • структурний підрозділ, посаду та табельний номер працівника;
  • характер роботи працівника, який надав листок непрацездатності (постійна, тимчасова, сезонна)
  • дати початку та закінчення періоду непрацездатності, із зазначенням неробочих днів за період непрацездатності, які відповідають графіку роботи працівника (за загальним правилом такими днями є субота, неділя, святкові та неробочі дні);
  • дату, з якої працівник приступив до роботи;
  • дату заповнення;
  • ставить свій підпис і прізвище.

Табельник або уповноважена особа передає  листок непрацездатності до відділу кадрів.

У відділі кадрів заповнюють другий роздій зворотнього боку листка непрацездатності. У цьому розділі робиться відмітка про тривалість страхового стажу працівника, оскільки від цього залежить розмір оплати ЛН.

Якщо працівник має пільги, які впливають на визначення розміру оплати литка непрацездатності (незалежно від тривалості страхового стажу у розмірі 100% середньої заробітної плати), спеціаліст відділу кадрів у другому розділі зворотнього боку листка непрацездатності повинен підкреслити рядок, який засвідчує про те, що:

— працівник відноситься до осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (підстава — копія посвідчення, у якому зазначено категорію постраждалого);

— працівник є одним з батьків , який  доглядає хвору дитину віком до 14 років, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи (підстава  — копія посвідчення постраждалої дитини);

— працівник є ветераном війни або особою, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (підстава – копія посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни, учасника війни чи члена сім’ї загиблого).

Слід звернути увагу, що до ветеранів війни належать також особи, визнані жертвами нацистських переслідувань відповідно до Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» від 23 березня 2000 року № 1584-ІІІ.

Крім зазначено, працівнику відділу кадрів необхідно дописати в другій частині зворотнього боку ЛН ще дві пільгові категорії, які мають право на оплату ЛН у розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу:

—    «Донор», якщо працівник надасть довідку, яка видається медичним закладом за місцем здачі крові, підтвержуючу, що він протягом року безоплатно здав кров та (або) її компоненти у сумарній кількості, яка дорівнює двом разовим максимально допустимии дозам ( ст. 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів»). Така  пільга цим донорам надається протягом  року  після  здачі  крові  та  (або)  її  компонентів  у зазначеній кількості.

  • «Дитина війни», якщо працівник у пенсійному посвідченні має штамп «Дитина війни» (ст. 5 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»).

Наприкінці другого розділу ЛН працівник відідлу кадрів списує свою посаду, прізвище і ставить підпис.

Після заповнення табельником і працівником відділу кадрів ЛН подається до комісії (уповноваженого) із соціального страування підприємства.

Якщо ЛН оформлений належним чином, комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства визначає право працівника на його оплату, що обов’язково відображається в протоколі засідання комісії.

Використовуючи інформацію перших двох розділів зворотнього боку ЛН, комісія (уповноважений) із соціального страхування заповнює третій розділ зворотнього боку ЛН, в якому зазначає кількість днів, що підлягають оплаті та, залежно від страхового стажу, визначає розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності:

1) 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу)  застрахованим особам, які мають страховий стаж до трьох років;

2) 60 відсотків середньої заробітної плати (доходу)  застрахованим особам, які мають страховий стаж від трьох до п’яти років;

3) 70 відсотків середньої заробітної плати (доходу)  застрахованим особам, які мають страховий стаж від п’яти до восьми років;

4) 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу)  застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років.

5) 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) — застрахованим особам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; одному з батьків або особі, що їх замінює та доглядає хвору дитину віком до 14 років, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи; ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особам, віднесеним до жертв нацистських переслідувань відповідно до Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»; донорам, які мають право на пільгу, передбачену статтею 10 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу), обчисленої у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, і не залежить від страхового стажу.

Якщо комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства ухвалила рішення про відмову в оплаті ЛН, то у третьому розділі зворотного боку ЛН вказують причини відмови. Їх також вказують у відповідному розділі протоколу засідання комісії (рішенні уповноваженого).

Якщо причиною непрацездатності став нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання, комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства в третьому розділі зворотного боку ЛН записує реквізити актів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року № 1232, якою затверджено Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, а саме:

— акта про нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом (форма Н-1);

— акта розслідування нещасного випадку (аварії), що стався (сталася) на виробництві (форма Н-5);

— акта розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання (форма П-4).

Після заповнення третього розділу зворотнього боку ЛН член комісії (уповноважений) із соціального страхування, якому доручено заповнення ЛН, ставить свій підпис, зазначає дату і прізвище. Потім ЛН разом із протоколом засідання комісії (рішенням уповноваженого) із соціального страхування підприємства передається до бухгалтерії для оплати.

Четвертий розділ зворотнього боку ЛН «Довідка про заробітну плату» заповнюється бухгалтером.

Отже , правильне оформлення ЛН має не менш важливе значення, ніж його наявність, оскільки підтверджує поважність причини працівника на роботі і дає підстави для своєчасного отримання відповідного матеріального забезпечення.

 

Головний спеціаліст відділу кадрової роботи  та державної служби     Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області    Г.В.Усатенко