image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вибори: врахувати всі особливості

13:31 18.04.2018

29 квітня відбудуться перші вибори в Мирненській селищній об’єднаній територіальній  громаді. Участь в них візьме близько 3500 громадян, які проживають у селищі Мирне та селах Новопилипівської сільської ради.

Начальник відділу ведення державного реєстру виборців райдержадміністрації Лілія Філаткіна-Губенко зауважила, що  особливу увагу наявності особистих даних в реєстрі виборців слід приділити вісімнадцятирічним та тим, хто нещодавно змінив прізвище або місце проживання. Для цього можна звернутися до відділу чи безпосередньо до дільничних виборчих комісій, які вже мають попередні списки виборців.

Загалом зробити зміни персональних даних у списках можна за 5 днів до дня виборів, тобто до 23 квітня включно. Традиційно люди, які не можуть самостійно пересуватися, будуть голосувати на дому. Громадянам, які вже декілька років поспіль не можуть потрапити безпосередньо на виборчі дільниці, не треба буде подавати додаткових документів до виборчих комісій, у їх запрошеннях на голосування буде помітка «НСП». Якщо ж виборець втратив можливість пересуватися незадовго до виборів, то до 20 години 27 квітня він має подати до дільничної виборчої комісії відповідну заяву, а також додати до неї медичну довідку про нездатність пересуватися самостійно.

Отримати інформацію щодо своїх даних у реєстрі виборців можна в електронному ви-гляді, заповнивши форму на сайті центральної виборчої комісії у розділі особистий кабінет виборця. Спеціалісти наголошують: у день голосування  зміни до списків  не вносяться навіть за рішенням суду.