image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Наводять лад у ФАПі

В Обільному триває ремонт фельдшерсько-акушерського пункту. Роботи були розпочаті наприкінці 2017 року, кошти на них виділені із сільського бюджету.

Заступник Семенівського сільського голови Павло Нетребко розповів, що ФАП та поштове відділенні знахо-дяться в селі в одному приміщенні, і воно вже давно потребувало ремонту. Минулого року на будівлі замінено дах, цього року проводиться утеплення, буде замінена пов-ністю електромережа, вже поставлені нові енергоефективні вікна, після чого планується провести косметичний ремонт.

Місцеві мешканці кажуть, що необхідність реконструкції ФАПу назріла вже давно, тож радіють таким змінам. Крім цього, в селі заплановано будівництво храму. Депутат Семенівської сільської ради Сергій Зінченко каже , що про храм селяни мріють чимало часу, та через бюрократичну тяганину його зведення по-стійно відкладається. Вже близько двох років вирішується питання про створення релігійної громади, наразі депутат запевнив, що папери знаходяться на завершальній стадії. Сергій Зінченко також стверджує, що підтримують будівництво й підприємці, які працюють на території села.

Павло Нетребко зазначив, що храм розмістять в центрі молодого парку, проект якого вже розроблено. На місці майбутньої зеленої зони викорчували старі дерева, висадка молодої парості запланована на осінь.