image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Американська музика за кордоном 2017–2018 рр.

Програма «Американська музика за кордоном»  була започаткована Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США в партнерстві з організацією «Американські голоси». Ця програма обміну допомагає пропагувати позитивний імідж США через мистецтво й музику і надає слухачам в інших країнах змогу безпосередньо спілкуватися з американськими виконавцями.

Групи, що гастролюють світом у рамках програми «Американська музика за кордоном», представляють широкий спектр американських музичних жанрів і стилів. Тільки протягом 2016–2017 рр. вони виступали в 43 різних країнах. У своїй діяльності програма спирається на історичну спадщину «послів джазу» Державного департаменту, які першими почали в 1950-х подорожувати світом, щоб об’єднувати народи за допомогою музики. Серед «послів джазу» були такі зірки як Дюк Еллінгтон, Луї Армстронг і Дейв Брубек.

За 25 років дипломатичних відносин між США і Україною Посольство США неодноразово приймало високопрофесійні музичні групи в рамках програм «Посли джазу», «Дорога ритму» і «Американська музика за кордоном». Шанувальники різних жанрів американської музики досі згадують з задоволенням надзвичайні виступи Ambassadors Jazz Trio в 2001 році, квартету Адама Кліппла в 2003 році, квартету Марлона Джордана в 2005 році, квартету Раяна Кохана в 2009 році, груп «Tumbling Bones» і «Лора Кортезе і Денс Кардз» у 2017 році.

Програма «Американська музика за кордоном» зосереджує увагу на молоді й на публіці, яка має обмежені можливості для того, щоб потрапити на живі виступи американських виконавців, або й зовсім не має доступу до них. Групи дають концерти, співпрацюють з місцевими музикантами, виступають з лекціями-показами, проводять майстеркласи та джем-сесії зі студентами. Групи для участі у програмі обираються на основі їхніх мистецьких якостей та рівня їхньої зацікавленості культурно-освітньою діяльністю.

Програма «Американська музика за кордоном» фінансується Державним департаментом США й адмініструється Асоціацією «Американські голоси».

Тріо Сета Глієра

Відео:

 Сет Глієр

Попри свій порівняно молодий вік, Сет Глієр, який записується на студії «MPress», – досвідчений музикант. Співак, автор пісень, продюсер і мультиінструменталіст, який має в середньому понад 250 живих виступів щороку, Сет починав на «розігріві», а зараз виступає у своїх власних концертах і на великих фестивалях. Він ділив сцену з такими різноплановими виконавцями, як Джеймс Тейлор, Ені Ді Франко, Едвін МакКейн, Мартін Секстон, Еммілу Гарріс та Раян Адамс, і швидко став відомим завдяки своїм пристрасним концертним програмам і потужному володінню фортепіано й гітарою. Ним захоплюються його прихильники, фахівці та критики, а видання «USA Today» заявило, що його «вишуканий тенор нагадує Брюса Спрінгстіна і Біллі Джоела».Його другий альбом «The Next Right Thing» отримав визнання критиків і був висунутий на премію «Grammy®», а наступний – «Things I Should Let You Know» – привів його на сеанс звукозапису до студії «Daytrotter». Журнал «Blurt» назвав цей альбом «справжнім одкровенням», а журнал «M Music &Musicians» дав високу оцінку його «мерехтливим, спокусливим мелодіям».

У своєму четвертому альбомi – «If I Could Change One Thing», записаному на студії «MPress Records» у квітні 2015 року, Глієр звертається до сучасного поп-напрямку, що свідчить про рішучий відхід від його попередніх, більш акустичних записів і початок тісних взаємин із продюсером та автором пісень з Лос-Анджелеса Біллом Лефлером. «Енергія Біллі, його драйв і досвід дали мені змогу творити й досягтитієї глибини мого внутрішнього голосу, якої ще не було чути в моїх попередніх альбомах». Завдяки співпраці з відомим автором пісень Трентом Дабссом («GirlsChaseBoys» / Інгрід Мікаельсон), майстром хітів Стівом Сескіном (Тім МакГроу, Пітер, Пол і Мері, Пітер Фремптон) та Алексом Вонгом (Дельта Ре, Вієнна Тенг) Сет Глієр у своєму альбомі «If I Could Change One Thing» гармонійно поєднує різні жанри в єдине ціле з універсальними піснями про початок і кінець кохання та про повсякденне життя, що підносить його якмолодого автора та виконавця на пік його здібностей.

Джої Нерні

Сет Глієр про Джої: «Один із моїх найкращих вчителів –  мій колега Джо Нерні. Джо гастролює зі мною і грає на саксофоні. Йому 62 роки, він осліп, коли йому було лише 3 дні від народження. Джо «бачить» більше радості за один день, ніж багато хто за все своє життя. На сцені та поза нею нас об’єднують взаємні співчуття і повага, і ще у нас спільне почуття гумору дванадцятирічних хлопчаків. Я дуже вдячний, що маю нагоду спостерігати, як він кожного вечора прямує до мети свого життя – грати музику й демонструвати світові, що у нас більше спільних рис, ніж відмінностей. Це людина, яка втілює в собі філософію «приємно бути важливим, але важливо бути приємним»».

Раян Гоммель

«Я завжди почувався дуже природно у другорядній ролі рядового учасника бенду, стоячи на сцені зліва, або справа і на кілька кроків позаду. Нещодавно я з’ясував, що бути попереду і в центрі – це так само природно і приносить мені задоволення», – каже мультиінструменталіст, співак, автор пісень і продюсер Райан Гоммель. Глибоко вкорінений у ранній період Елвіса Преслі та Стіві Вондера, він почав грати у віці 3 років, занурюючись у музику та поглинаючи почуття, які міг передавати, перш ніж був спроможний вивчити технічні аспекти цієї передачі. «Як музикант, чия роль – підтримка інших, я відданий пісні більше, ніж виконавцеві, – говорить Гоммель. – Видатний митець не потребує підтримки, а чудова пісня може жити нібито в необмеженій кількості звукових просторів. Моя робота полягає в тому, щоб допомогти звузити фокус та уточнити сенс». У 23 роки Гоммель працював разом із Сетом Глієром (давнім музичним партнером і найкращим другом дитинства) над записом альбому «The Next Right Thing» («Mpress», 2011), номінованого в 2012 році на премію «Греммі», що завоювало їмповсюдну повагу та імідж музичних супергероїв.