image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вогнеборці обирають професію за покликом серця

На честь професійного свята колектив міськрайонного управління ДСНС був нагороджений подякою районної ради

17 квітня мужні та віддані своїй справі люди святкували професійне свято — День пожежної охорони. До того ж у 2018 р. виповнилося 100 років  з моменту створення в Україні служби для гасіння  загорянь.  З нагоди цих двох дат в Мелітополі урочисто вітали вогнеборців.

На святкування разом зібралися представники декількох поколінь мелітопольських пожежників. Вони згадували про роки служби та ділилися особливостями своєї роботи. Так, ексголова Якимівського управління ДСНС  підполковник Ігор Бабенко розповів, що вважає най-складнішим в цій роботі те, що завжди треба бути напоготові.

А диспетчер оперативнокоординаційного центру Тетяна Мастюк наголошує, що у тих, хто приймає дзвінки, свої особливості в роботі.

— До нас телефонують люди у стані стресу, вони переживають, іноді й голос підвищують. Треба завжди себе контролювати, щоб спокійно прийняти виклик та ввічливо відповісти тим, хто телефонує, — зазначила вона.

Пожежники зізнаються, що цю професію  обирали не через матеріальні блага.

— Знаєте, більшість людей йдуть за покликом серця. Все ж в нас матеріальне забезпечення не найкраще, тому вважаю, що у нас більшість працює, бо саме хоче рятувати людей,  —  каже начальник чергової зміни оперативно-координаційного центру м. Мелітополь Євген Прохін.

Наразі в Мелітополі діє дві пожежні частини, де працює 146 співробітників. Вони обслуговують місто та територію району. Начальник Мелітопольського міськрайонного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Запорізькій області Іван Пецух зазначає, що особовий склад наразі працює у більшості на застарілій техніці, якій вже 30 та більше років. Хоча цього року на баланс управління надійшла автоцистерна на базі МАЗу. Іван Пецух повідомив, що до кінця року планується ще надходження техніки.

Минулого року мелітопольські пожежники виїжджали на гасіння пожеж  1340 разів. Як зазначають в управлінні, у 98%  випадках загоряння стаються через недбальство громадян. Незважаючи на складнощі, вогнеборці продовжують гідно виконувати свою роботу. У  професійне свято вони бажали один одному «сухих рукавів» та повертатися додому неушкодженими.

Під час урочистостей пожежників привітали голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик та заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Ольга Станчевська. Міський голова Мелітополя Сергій Мінько передав сертифікат на автомобіль для міськрайонного управління ДСНС.  Діючим працівникам та ветеранам-рятувальникам були вручені обласні і районні нагороди. А ветерана Петра Овсяннікова нагороджено орденом «Честь і Слава». Під час всього заходу святковий настрій підтримували творчі колективи та виконавці Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького.