image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Чому навчились люди з інвалідністю за 2 місяці навчання на курсах крою та шиття

Протягом березня та квітня 20 людей з інвалідністю щосуботи опановують навички швейної майстерності для розширення можливості їх самозайнятості.

«Проект «Шиття без обмежень» – це освітня програма, яка складається з курсів крою та шиття і мотиваційних тренінгів «Охота на роботу». В фіналі нас очікує Fashion показ» – пояснює керівник проекту, голова БО «Соціальний фонд» Любов Кучина. Освітній простір та швейні машинки надаються Мелітопольським міським товариством людей з інвалідністю.

Тренерка проекту, майстер виробничого навчання ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» Олена Баричева додала, що «учасники на початку курсів здивувались, що все життя пришивали гудзики неправильно, а сьогодні вже навчились виконувати машинні, ручні строчи і шви, виготовляти столову та постільну білизну, фартух і навіть проводять примірку спідниці».

В інклюзивній групі кожен працює у власному темпі, дехто потребує індивідуальної консультації – їм допомагає асистент тренера Тетяна Однорог. Паралельно з навчанням, дорослі учні отримали від майстра низку викройок різних виробів, необхідних в родині.

Попереду ще майже 3 місяці навчання і сподіваємось, що в результаті проекту учасники отримають необхідні знання для розширення можливостей самозайнятості, спілкування, працевлаштування, самореалізації.

Проект «Шиття без обмежень» реалізує БО «Соціальний фонд» за підтримки Представництва DVV International в Україні і за сприяння Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини. Більше про проект http://socfond.org.ua/shittja-bez-obmezhen/