image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Подякували переможцям над нацизмом

Ветерани разом з іншими учасниками мітингу вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання

Безліч квітів отримали ветерани війни Мелітопольського району від школярів під час урочистостей з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відбулися 8 травня в с. Терпіння.

Ветерани  не приховували сліз

 Учасники бойових дій поділилися спогадами із молодшим поколінням. Ветеран Володимир Капітонов розповів, що на полі бою солдати віддано виконували свій військовий обов’язок.

— Тоді ми не думали ні про нагороди, ні про славу, а перш за все думали, як перемогти ворога та повернути мир на нашу Батьківщину, — зазначив він.

Учасники боротьби із нацизмом пригадують, що зовсім молодими потрапляли на фронт і раділи можливості допомогти своїй країні. Так, Катерина Нечаєва, котра зараз проживає в с. Орлово, пригадала, що у 17 років хотіла піти добровільно на фронт.

— У нас біля села тоді стояла льотна частина, і мені так подобалася військова форма, я загорілася піти в армію. Та поки збиралася у військомат, то й повістка прийшла. Я була така щаслива, мати моя дуже плакала, а я раділа.

Добровольцем у 17 років на війну потрапив Геннадій Цисс. Зараз він важко ділиться спогадами, бо раз-по-раз продовжити розповідь йому заважають сльози.

— Це велике щастя — дочекатися Перемоги, це було головним завданням для мене. Але як згадаю, як хлопці лягали від куль, так і досі сльози на очах. Так жаль, що вони більше не встануть та не зустрінуть День Перемоги, але ми, слава Богу, діждалися.

Молодому поколінню сивочолі ветерани бажали бути гідними своєї країни та не ухилятися від виконання обов’язку по захисту Батьківщини.

— Мені б хотілося, щоб у них ніколи нічого не боліло, ні печінка, ні селезінка. Бо тільки-но доходить справа до призову на військову службу, так вони зразу хворі. Або йдуть до мами з татом, щоб ті йшли до військомату. Треба ж комусь захищати країну на сході, — сказав Геннадій Цисс.

Пам`ятати про подвиги

Одними з перших квіти до меморіалу загиблим воїнам поклали: військовий комісар Мелітопольського об’єднаного військового комісаріату Олександр Лушніков (перший ліворуч), голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик (в центрі) та голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич (праворуч)

Під час урочистостей районні керівники подякували ветеранам за їх внесок у мирне життя. Голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич зазначив, що прийдешнє покоління буде завжди пам’ятати подвиг захисників. Голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик підкреслив, що день Перемоги — це особлива дата, з якою пов’язано безліч різних емоцій — і радість, що закінчилися війна, і біль та горе, бо загинуло безліч людей.

Присутні не втомлювались дякувати ветеранам за їх перемогу над нацизмом.

Депутат районної ради Василь Масалабов звернувся до молоді та наголосив, що приходити до братських могил і обелісків слід не тільки у пам’ятні дні.

А голова районної організації ветеранів війни, праці та дітей війни Тамара Селезньова висловила вдячність всім, хто пам’ятає про подвиг солдатів у Другій світовій війні.

На заході вшанували пам’ять про загиблих військових хвилиною мовчання та поклали сотні квітів до меморіального комплексу воїнам-визволителям.